ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, fondatorul Inițiativei civice România 3.0, a definit „statul paralel” ca fiind format din oameni care se află în structurile de forță, servicii de informații, parchet și care sunt legați de o strategie de menținere a puterii și de acaparare a acesteia, în scopul de a nu lăsa clasa politică să conducă România.

„Statul paralel este format din elemente, din oameni care se află în structurile de forță, serviciile de informații, parchet, care sunt legați de o strategie de menținere a puterii și de acapararea puterii și care își fac, din fiecare instituție, legături și conexiuni personale, dar și instituționale, în scopul de a nu lăsa clasa politică și a nu lăsa persoanele alese democratic să conducă România. În SUA, statul paralel, state within a state, și aceste entități sunt prezentate, în ultima perioadă, într-o manieră foarte clară. Același lucru, dar la altă dimensiune se întâmplă în România”, a afirmat Dragomir la Conferința națională a Inițiativei civice România 3.0.

Întrebat dacă va candida la funcția de președinte al României, Dragomir a spus că nu.

„Nu poate să existe o asemenea discuție. Nici președintele României, nici o altă funcție. Ceea ce am dorit eu este să strâng alături cât mai mulți oameni care gândesc că a venit momentul să spună stop nu numai abuzurilor, ci și defrișărilor, de exemplu, să spunem stop situației prin care românii trec prin instanțe”, a menționat Dragomir.

Întrebat cum poate să aibă credibilitate în fața oamenilor când este cercetat penal, fostul ofițer SRI a spus că „aproximativ 20%” din populația României are un dosar penal astăzi.

„Dacă vă uitați în zona politică, o să vedeți că 60-70% au un dosar. Credibilitatea trebuie câștigată prin fapte, prin seriozitate, prin ceea ce spunem și ceea ce facem. Credibilitatea mea nu stă la mâna sau la pixul unui procuror militar al DNA care a inventat acest dosar, care m-a ținut pe mine arestat șase luni și jumătate preventiv”, a susținut Dragomir.

Potrivit acestuia, Inițiativa civică România 3.0. are și obiective politice, iar primul scop al ei este să lupte cu mijloace democratice și transparente cu „statul paralel”.

„Această Inițiativă deja s-a structurat în plan local, există 20 de filiale pe care le vom organiza începând de astăzi, o structură de conducere care va fi votată tot astăzi. Primul scop al Inițiativei este să lupte, cu mijloace democratice și transparente, cu statul paralel, dar această luptă va fi una extrem de concretă, pentru că vor exista cinci departamente specializate ale Inițiativei. În al doilea rând, să încerce să redea libertatea românilor și să îi poată determina ca, astăzi, românii să aibă parte de o justiție corectă și de dreptate, lucru pe care nu îl mai au, pierzându-și încrederea în instituții. Această platformă civică își propune să dea și soluții, astfel încât, democratic, obiectivele politice să dea și soluții”, a explicat Dragomir.