ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, se declară împotriva unei intervenții internaționale în conflictul sirian, afirmând că ar fi cea mai mare greșeală de la războiul din Irak încoace, putând avea „implicații catastrofale”.

„Intervenția militară internațională în Siria ar putea fi cea mai mare greșeală de politică mondială, cu implicații catastrofale, de la intervenția în Iraq în anul 2003. Dar spre deosebire de atunci consecințele riscă să fie unele chiar mult mai mari iar Siria ar putea fi pulverizata definitiv atrăgând într-un conflict generalizat întreagă regiune și antrenând niște tensiuni politice și militare pe care lumea nu le-a mai cunoscut de pe vremea Războiului Rece. ONU are obligația să descopere și probeze în regim de urgență cine și cum se face responsabil de grave crime de război din Siria ori dacă nu este în stare să afle realitatea cu privire la acuzații să se desființeze de îndată!”, a susținut parlamentarul, comentând recenta escaladare dintre Washington și Moscova.

Acesta a adăugat că o asemenea intervenție nu ar folosi nimănui, nici Statelor Unite ale Americii, un atac în Siria constituind un act de „iresponsabilitate politică”.


„Escaladarea conflictului din Siria este bucuria celor pe care Trump îi are drept adversari interni și care îl acuză de legături cu Rusia ori i-au compromis echipa conservatoare cu care a venit la Casa Albă. Un atac în Siria este în acest moment un act de iresponsabilitate geopolitică pe care președintele SUA, în mod normal, ar trebui să nu și-l asume. Este precum turnatul de gaz peste un foc mocnit. Competiția dintre Statele Unite și Rusia se câștigă prin readucerea Europei de partea SUA, prin susținerea națiunilor est europene și mai ales prin denunțarea complicitatilor existente pe axa Bruxelles - Moscova, nu prin atacuri cu rachete și încordarea mușchilor. Dragi parteneri și prieteni americani, fac apel să fiți conservatori, iar nu "neoconi" în aceste momente de maximă inflamare pentru lumea întreagă! Păstrați cuvântul dat!”, a conchis el.