ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a rostit o cuvântare înflăcărată împotriva proiectului de Cod Administrativ prin care în unele localități s-ar fi putut institui o altă limbă oficială, respectiv limba unei minorități, dacă aleșii locali ar fi dorit acest lucru.

În discursul său, Daniel Gheorghe a spus că acest proiect de lege, aflat în dezbatere, este un proiect anti constituțional și anti-național.

„Sunt elemente în acest proiect care nu îl fac doar anticonstituțional, ci de-a dreptul antinațional. Acest proiect al UDMR vine să instituie o altă limbă oficială, instituie limbi paralele la nivelul localităților din România.


Sunt elemente în acest proiect care atentează direct la două chestiuni: caracterul național al statului român, caracterul unitar al statului român, practic, unități administrativ-teritoriale ale statului își arogă drepturi care nu le corespund, care nu sunt prevăzute în Constituție și cu tot respectul pentru minorități, limba oficială este limba română.

Președintele Klaus Iohannis este chemat să apere aceste principii ale Constituției, este chemat să apere caracterul național, unitar, suveran al statului român.

Eu cred că este datoria noastră, a tuturor celor care suntem aici, să respectăm un lucru: România este stat național, suveran, unitar și indivizibil. Asta trebuie să fie valabil pentru toți, indiferent care este originea etnică a individului.

Sunt lucruri care nu se negociază și nu se vor negocia niciodată. PNL nu va susține astfel de proiecte neconstituționale”, a declarat deputatul.