ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL Daniel Gheorghe a transmis un mesaj celor care sunt împotriva construirii Catedralei Naționale, un proiect de o importanță deosebită pentru România.

Acesta a mai precizat că bisericile construite după 1990 au devenit ”un simbol al libertății și al dreptății după 40 de ani de materialism ateu”, iar cei ce încearcă în prezent să oprească un astfel de proiect măreț pentru toți creștinii ”nu fac decât să se situeze în aceeași tabără cu cei care asemeni lui Marx percep religia drept ,,opium pentru popoare,,”.

”În timpul regimului Ceaușescu, în perioada de declin total și paranoia de stat, una dintre cele mai odioase practici a reprezentat-o dărâmarea bisericilor. În București, cel puțin, avem zeci de cazuri de lăcașe de cult distruse cu buldozerele între 1977-1989, între acestea numărându-se și o capodoperă uriașă a civilizației bizantine de valoare universală, Mânăstirea Văcărești. După căderea dictaturii comuniste, în anii 90, cum era și firesc, construcția de biserici a fost puternic încurajată atât public cât și privat și a devenit un simbol al libertății și al dreptății după 40 de ani de materialism ateu. Din păcate, în ultimii ani se manifestă tot mai puternic un curent neo-marxist în mediul public și în spațiul academic, curent care deși este marginal și ultra-minoritar la nivelul societății are parte de o mediatizare ieșită din comun și de conturarea unei imagini culmea, de ,,modernitate ,, și ,,progres,, , parcă desprinsă din manualele de propagandă ale anilor 50. Una dintre temele predilecte ale propagandiștilor care visează la un viraj la stânga brusc de volan înapoi, îl reprezintă atacul deșănțat și irațional la proiectul de construcție al Catedralei Mântuirii Neamului, atac însoțit de lozinci demne de lagărele de ,,reeducare,, stalinistă. Catedrala Mântuirii Neamului, dincolo de tema manipulată a abil a costurilor de realizare, este un proiect de o importanță deosebită pentru România sub aspect spiritual, cultural, social, moral și economic. Cine încearcă să oprească acest proiect, inconștient ori cu rea credință, nu face decât să se situeze în aceeași tabără cu cei care asemeni lui Marx percep religia drept ,,opium pentru popoare,,. Cred că este de datoria oricărui om implicat în viața acestei țări să facă o alegere majoră sub aspectul valorilor și principiilor, astfel ori mergem pe linia ideologică a lui Lenin și Trotsky, ori ducem la bun sfârșit un proiect de mare încărcătură simbolică inițiat de Regele Carol I și de I.C. Brătianu ? Eu personal aleg varianta a doua, cea a continuității creștine așa că fără doar și poate susțin Catedrala!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.