ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși este de o importanță covârșitoare pentru statele lumii, în România nu se vorbește despre Pactul ONU privind migrația, document pe care Țara noastră se pregătește să-l semneze pe 10-11 decembrie.
 
Așa cum ActiveNews a relatat deja, acum cinci zile, mai multe organizații non-guvernamentale au protestat în fața sediului MAE împotriva adoptării de către România a acestui pact. SUA, Polonia, Israel și alte state s-au retras deja din acest Pact.
 
În Parlament, până acum numai deputatul PNL Daniel Gheorghe s-a manifestat explicit împotriva intrării noastre în acest Pact.
 
În declarația sa politică din 14 noiembrie, deputatul a spus că prin acest pact, România își deleagă suveranitatea unei organizații supranaționale, încălcând două articole din propria Constituție.


„Migrația va fi definită drept fundamental al omului. Prin semnarea acestui tratat, vom ajunge la o situație în care, statele naționale vor delega la un nivel supranațional administrarea fluxurilor migratorii și a crizelor generate de afluxul de migranți cât și de migrația ilegală.


Acest fapt contravine principiului suveranității, înscris în Constituția României și contravine și unui alt articol din Constituție, cel cu privire la strămutarea de populații străine pe teritoriul României.

Odată cu acest pact, pe care ONU îl dorește spre a implementa o serie de măsuri și o serie de norme internaționale care pun așa-zisul drept la migrație mai presus de suveranitatea națională și de dreptul statului de a-și gestiona propriile frontiere, vom ajunge la un concert dintr-acesta internaționalist, un concert care a existat la un moment dat într-o anumită zonă ideologică, fără frontiere, fără state, fără autorități, fără armate, fără legi. Putem ajunge la o anarhie națională dacă noi dăm curs semnării acestui tratat. Nu întâmplător, Statele Unite și încă șase membre UE, au refuzat să mai facă parte din acest pachet de negociere al ONU privind migrația și s-au retras pe considerentul că acesta contravine dreptului fundamental ca orice națiune să-și gestioneze propriile interese.

Cred că România nu trebuie să semneze acest pact privind migrația, care încalcă suveranitatea națională și transformă migrația într-o valoare pe deasupra legii, urmând să aducă consecințe negative asupra Țării. Dar nu mă mir, PSD-ul a demonstrat în ultima vreme că este mai puțin interesat de readucerea de români plecați din țara lor, ci să atragă imigranți din întreaga lume. Mă tem că acest Guvern iresponsabil va semna acest tratat, așa cum a făcut-o și cu altele despre care am aflat mai târziu. Așadar, cer public Guvernului României să se retragă din pactul ONU privind migrația”, a spus el în Parlament.