ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională din Austria a invalidat vineri alegerile prezidențiale din 22 mai, pe motiv că au existat iregularități la numărarea voturilor, și a decis repetarea celui de-al doilea tur de scrutin în întreaga țară.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a comentat acest subiect, pe care nu îl consideră a fi o surpriză, mai ales că în opinia sa Austria este ”una dintre cele mai corupte țări europene și este un fost satelit sovietic din Europa centrală din timpul Războiului Rece”.

Acesta a analizat și afacerile perfectate în ultimii ani de statul român cu cel austriac, care a pus mâna pe o serie importantă de resurse din țara noastră, fiind posibil chiar un transfer de active de la OMV, grup ce deține Petron, către Gazprom. Deputatul propune ca înainte de realizarea acestei mutări ”o măsură de naționalizare a Petrom-ului”.

”Anularea alegerilor prezidențiale din Austria nu este nici pe departe o surpriză, dat fiind faptul că avem de-a face cu acuzații serioase de fraudă. Pentru cei care nu știu, Austria este un fost satelit sovietic din Europa centrală din timpul Războiului Rece și una dintre cele mai corupte țări europene, o țară unde există un lung blat politic între stânga și dreapta și unde oficiali de rang înalt de-a lungul vremii au știut să ascundă gunoiul sub preș. Austria are și niște interese economice la noi în țară, dat fiind faptul că în mod mai mult ori mai puțin transparent companii austriece, unele culmea chiar de stat, au pus mâna pe resurse naționale strategice precum rezervele de hidrocarburi, păduri, bănci iar mai nou chiar terenuri agricole. Doar privatizarea Petrom către OMV, sub guvernarea PSD, a produs României prejudicii de miliarde de euro la care se adaugă concesionarea ilegală a resurselor subsolului. Se zvonește că în curând OMV va trece oficial sub controlul Gazprom și deci de la statul austriac direct la statul rus. Acum să stăm strâmb și să judecăm drept, nu-i așa că ar fi mai corectă o măsură de naționalizare a Petrom-ului decât să ne trezim cum după ce am transferat activele strategice ale României în buzunarul moștenitorilor Austro-Ungariei, petrolul și gazele românești vor intra sub talpa rușilor cu comandă direct de la Kremlin?”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe pagina sa de Facebook.