ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei Economice din Senat, liberalul Daniel Zamfir, a lansat un atac dur la adresa președintelui Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi, Aron Ioan Popa. 

Asta în condițiile în care Zamfir pregătește un proiect legislativ de modificare a legii de funcționare instituției, iar o schimbare importantă ar viza exact Autoritatea de Audit, adică organismul care verifică modul în care sunt cheltuiți banii europeni. 

Într-un interviu pentru DC News, Zamfir a spus despre Popa că „este un trădător de țară”, în contextul în care auditorii merg prin sondaj la primării, iar dacă la una dintre ele constată că sunt probleme în procedura de adjudecare, blochează tot programul și dispun o corecție financiară maximă, de 25%, care este plătită de statul român. În schimb, paradoxal, președintele Autorității de Audit, Aron Ioan Popa, spune că este lăudat de Uniunea Europeană.

„L-am audiat pe domnul Aron Popa, președintele Autorității de Audit. Să vă spun ce mândru era pentru că este dat exemplu în Uniunea Europeană. Nu m-am putut abține și i-am spus că «evident... când vede Europa cât de proști suntem... cum noi singuri ne tăiem craca de sub picioare, evident că te laudă pe dumneata». Haideți să explic care este practica Autorității de Audit. Să luăm drept exemplu un program de investiții. Cei de acolo fac sondaje și, dacă constată că, în anumite localități, au fost nereguli în procedura de achiziție, deși nu este treaba lor, suspendă întreg programul operațional. 

Așa au făcut în 2010. (...) În momentul respectiv dau corecție financiară tuturor aplicanților, 25%, corecția maximă. De aceea sunt lăudați. Dacă dau corecție maximă, nu mai vine Auditul European să controleze. (...) I-am zis că este împotriva intereselor României pentru că face acest lucru. Aron Popa este lăudat de Bruxelles. Nu mă feresc să o spun: pentru ce a făcut, este un trădător de țară! Păi pierdem atâția bani pentru că dumnealui estimează niște lucruri?", a spus Daniel Zamfir.