ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Zamfir, parlamentar PNL care a inițiat Legea dării în plată și legea care propune plafonarea dobânzilor percepute de bănci, a fost exlus din PNL de către Ludovic Orban.

Daniel Zamfir a făcut o serie de declarații, legile pe care le-a propus ar sta la baza deciziei de excludere din partid. 

„Am văzut că motivele care au stat la baza propunerii vin dintr-un cumul de factori. Dincolo de frustrările, poate de înțeles, ale președintelui partidului și anumite interese ale unora din jurul lui, categoric că motivele excluderii vin și din afara partidului. Legile pe care le-am propus și pe care le cunoașteți, legile împotriva cămătăriei, așa cum le-am numit eu, categoric că au fost motivele care au stat la baza acestei decizii. Mi s-a spus, așa cum știți încă de anul trecut, că am deviat de la linia partidului. Am spus-o și în partid și o spun și public și am s-o spun cât voi avea ocazia de acum încolo, am toată convingerea că aceste legi sunt în favoarea oamenilor și dacă ele presupun ca profiturile să fie diminuate, asta cred că trebuie să fie obiectivul nostru principal”, a declarat Daniel Zamfir.