ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


David Cameron va face astăzi prima sa vizită oficială în România, în cadrul unui turneu inițiat în contextul negocierilor pentru reconfigurarea relației Marii Britanii cu Uniunea Europeană, dar și pe fondul crizei imigranților și al riscurilor teroriste.    

Premierul britanic a promis că va organiza până la sfârșitul anului 2017 un referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană. Cameron încearcă să îi convingă pe liderii țărilor europene să susțină ideile sale în sensul reformării Uniunii Europene și pentru reconfigurarea relației Marii Britanii cu Blocul comunitar.

Subiectul ar urma să fie prioritar la viitorul summit al Consiliului European din 17-18 decembrie, la care ar urma să participe și premierul român Dacian Cioloș, mandatat de președintele Klaus Iohannis.

Săptămâna trecută, David Cameron s-a aflat în vizită în Bulgaria, unde a lăudat măsurile luate de Guvernul Boiko Borisov pentru limitarea imigrației extracomunitare, atrăgând reacții din partea organizațiilor pentru drepturile omului, dat fiind că Bulgaria a construit un gard metalic pe un segment al frontierei cu Turcia.

"Marea Britanie a menținut și va menține întotdeauna propriile frontiere. Noi nu suntem în Spațiul Schengen. Dar este important ca Europa să aibă frontiere externe puternice, iar aici, în Bulgaria, vedem un Guvern angajat în mod absolut în acest sens", afirma David Cameron.

 La București, premierul britanic va avea întrevederi cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, dar și cu premierul Dacian Cioloș, aceasta fiind prima vizită oficială pe care Cameron o face în România.