ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Probabil ca au fost multi care s-au mahnit datorita fapului ca nu l-am sustinut pe Iohannis in aceste alegeri. Ii rog sa ma ierte. Motivul meu unul strict politic: eu nu am putut si nu o sa pot sta alaturi de forțele care ataca fibra ontologica a acestui neam.

Ca acestia au facut zid in jurul candidatului ACL - desi "crestin" in aceast acronim este o pura demagogie - asta nu o poate nega nici cel mai fidel om de "dreapta". Doar fanaticii ar putea sa nege o evidență. De altfel, toti neoculturnicii care au vrut sa discrediteze, prin candidatura mea la europarlamentare, directia pe care am mers, cea conservatoare, in care libertatea Credintei in general si a Bisericii in mod special, Familia ca nucleu esential al societatii si al dezvoltarii personalitatii copilului si Statul national, care sa contribuie la dinamismul intern al Europei prin ceea ce-l defineste, iar nu printr-o "regionalizare" dictata, prin fărâmițare adica, sa se topeasca inform intr-un moloh economic destructurant, toti acesti intelectuali ideologizati sunt în spatele sau in fata candidaturii lui Klaus Johannis.

Cei care vedeau in mine dușmanul care "in 2012 (...) a fost de partea loviturii impotriva statului de drept, de partea grupului infractional organizat, de partea fortelor anti-occidentale" (in perioada referendumului de demitere a lui Traian Basescu -n.mea), toti vigilentii utopiei revolutionare neoliberale si corporatiste care ma comparau cu monstrul nazist Eichman pentru ca am mai multi copii(!), cei care ma acuzau de "fanatism şi izolaţionism furibund", ma asociau extremismelor secolului trecut si, mai nou, "homofobiei", in frunte cu ayatollahul Tismaneanu, acest guru al globalismului si al Noii Ordini Mondiale, care decreta sententios ca prin persoana mea "se logodesc fantasme colectiviste si primordialiste intr-un cu aliaj cu certe afinitati, horribile dictu, extremiste" toti intelectualii care au ingrosat sinecurismul basist, sunt de partea reprezentantului "dreptei".

Paradoxal, si aici fac o scurta paranteza, dl. Tismaneanu gireaza cel mai intolerant religios si fanatic neoliberal site (In linie dreapta) care merge pana la dictarea unor liste ale "răului absolut" in care ma gasesc alaturi de alti ganditori conservatori. Pentru ca in viziunea lor maniheista, lipsita de orice nuanțe si tipic totalitara (cu puternice accente fascistoide decelate de mai multi politologi conservatori), promovarea agresiva a darwinismului social - in care cei "slabi" (pensionarii, persoanele cu dizabilitati, cei care "cerșesc" ajutorul statului in principiu) trebuie sacrificați pe altarul statului-antrepriza este benefica. De altfel aceasta este cheia de bolta a constructului neoliberal pe care marșează ideologii acestei pseudo-drepte. In plus, daca nu esti un filo-atlantist fără rest, in mod cert esti un "putinist" fara rezerve.


Pe langa acest nucleu dur ideologic neoliberal, care vede fanatism si extremism in orice contestatar al "binelui" utopic mondialist si in orice om care isi apara dreptul de a se raporta la Traditie, mai ales la cea creștină, definitorie pentru toata Europa, Johannis este sprijinit politic de Monica Macovei si garnitura fesenista din PDL, care a condus Romania in guvernarea Boc, e vorba desigur de Blaga, Videanu, Anastase, Berceanu si alti eiusdem farinae. Si, era sa uit, de MRU, acest tradator permanent al interesului national (Chevron, Fundatia Gojdu etc).

Monica Macovei este o promotoare a anarhiei sociale prin desfiintarea familiei naturale, a sprijinirii ideologiei homosexualiste si o luptatoare impotriva predarii orei de Religie in scoli (lucru pe care CCR-ul iata ca incepe sa-l puna in practica, dupa ce a calcat in picioare vointa populara de demitere a lui Traian Basescu din functia de Presedinte). Prin aceasta candidata, avem si o premiera politica: DNA-ul a sprijinit-o fatis in campania ei soldata cu un sufragiu de 4,4%, printr-o campanie de arestari fara precedent in ultimii ani facute in zilele premergatoare alegerilor. Tot ea l-a obligat pe Johannis sa semneze un document programatic ca sa-l sprijine electoral, alt gest care denota labilitatea politica (si nu numai) a personajelor care dau contur "dreptei" românești.


Contrar oricarei logici formale, candidatul "dreptei" este sustinut de stanga anarho-marxista, care a organizat in campanie, inclusiv prin apeluri pe facebook, mitingurile de sustinere ale sale si de contestare a lui Ponta, candidatul opozitiei. Am vazut cu usurinta implicarea lor si a nucleului de la "Uniti, Salvam!", aripa stipendiata de Soros, numita generic "Occupy", o miscare mondiala de destabilizare statala care are si la noi nuclee pregătite de actiune. Sigur, nu contest faptul ca au participat si oameni onesti la aceste manifestatii, eu constat numai care a fost factorul de organizare stradala.

Ca sa inchidem acest palier ideologic, avem, iata, si implicarea de final in campania lui Johannis a ateului secularist Remus Cernea si a vedetei homosexuale Mircea Zara.

A produs rumoare faptul ca am aratat "coincidenta" dintre harta trasata de profesorul si consilierul Departamentului de Stat al SUA Samuel Huntington, in celebra sa carte "Ciocnirea civilizațiilor și refacerea ordinii mondiale", in care Transilvania era rupta de restul tarii, cu harta care a fost vizibil si agresiv promovata de mass media, in care Romania era rupta in doua pe criteriul rezultatului alegerilor, fapt care-i smulgea jurnalistului CT Popescu urmatoarea remarca iresponsabila: "Secera şi ciocanul nu mai ştanţează acum România. Privind însă harta alegerilor, se vede că secera a rămas, o seceră roşie a vechiului Regat, Moldova şi Muntenia, care împresoară Transilvania albastră şi galbenă (...) Şi care într-o zi ar putea s-o taie." Nu este indiferent deci ca Johannis primeste in campanie si sprijinul direct al extremistilor sovini maghiari Laszlo Tokes și Szilagyi Zsolt, care de asemenea lupta nu numai pentru autonomia Tinutului Secuiesc, dar fac apologia autonomiei Transilvaniei.

De aceea am atras atentia asupra atacurilor asupra Bisericii Ortodoxe, cea care a tinut in Ardeal flacara fiintei nationale vreme de secole, atunci cand elementul romanesc a fost strivit de fortele imperiale, diversiuni pornite si de la secesionistul Sabin Gherman, facute cu sprijinul cotidianului Adevarul (sic). In atacul furibund impotriva Bisericii, a fost implicat (pare ca din ratiuni ecoomice) si trustul condus de Adrian Sârbu mai ales.

Cred ca a fost cea mai abjecta campanie impotriva BOR la care am asistat vreodată, in care diversiunile au fost preluate interesat sau nu de vectori anti-statali, inclusiv din presa. Sunt forte deranjate de faptul ca Biserica inca are puterea de a vertebra societatea romanească.

In concluzie, primarul Sibiului poate fi un om decent, desi modul in care s-a prezentat in campanie a fost deziluzionant (practic, pentru mine acest om inca este o mare necunoscuta; nu mi-a permis sa-l percep decat prin faptul ca e neamt, deci stie sa faca bine lucrurile) si nu au fost atacate temele fundamentale care tin de politica postului râvnit - mai ales Armata si Politica externa, domenii in care seful statului are atributii încărcate de responsabilitate, intr-o perioada in care razboiul este o realitate prezenta in proximitatea noastră iar Romania o țară extrem de vulnerabila, cu o armata aproape inexistenta - insa marea problema pentru mine sunt forțele emergente antinationale, revoluționare, care-l gardează.

Nu mai amintesc decât tangent de modul in care au fost circumscriși cei care indraznesc sa fie impotriva candidaturii sale sau a Monicai Macovei in primul tur de scrutin. Au avut cu totii atributele unor sub-oameni, continuand clivajul prin care 10 ani de politica basista a asmuțit o parte a societatii împotriva alteia, mai "slaba" social si intelectual, care este, din punctul lor de vedere, intr-un deficit permanent al informatiilor si care ar trebui asistata si monitorizata permanent, fiind incapabila de discernământ.

Desigur, in urma acestei succinte analize asupra votului de maine, nu vreau sa fac apel nici la boicot, nici la anularea votului, nici la votarea candidatului opozitiei. Este dreptul fiecaruia sa traga orice concluzie doreste si sa procedeze in consecință.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

P.S. Nu voi interveni decât ca sa șterg postacii de partid, indiferent de culoarea politica, precum si injuraturile/imprecatiile care vin, din pacate, la pachet cu lipsa culturii dialogului. Am prieteni, inclusiv pe facebook, cu care, desi am fost in contradictie, nu ne-am permis sa trecem peste bariera trasata de bunul simt comun si civilitatea atat de necesara in relatiile dintre noi. Pana maine seara, voi fi mai degraba absent de pe acest forum social atat de inflamat de scrutinul electoral.