ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Că ceva începe să pută a devenit clar după întrevederea picată de niciunde între președinte și ambasadorul american. Și mai ales după anunțul că actualul locatar al Cotrocenilor vrea să consulte strada. A avut chiar o scăpare simpatică: ne-a descris-o ca fiind „un nou actor”. Încep să-l cred!

Că e doar praf în ochi chestiunea cu consultarea societății civile (sau manipulare sub formă de pulberi, ca să o zicem mai pe față) s-a deslușit lesne din maniera alegerii interlocutorilor: prea puține motive să credem că reprezintă vocea străzii, prea mulți dintre ei trecuți prin celebrele școli care "deschid societăți”, pentru ca alții să le halească apoi mai cu spor. Și la faza asta , șmecheriile practicate de Klaus au o doză de umor involuntar. Ca să dea un plus de credibilitate manevrei, zice că se va duce și în Piață, dar nu spune când, că nu vrea să facă "breaking news”. Se pune dacă dă o fugă cu mașina fără coloană oficială, să își ia o merdenea de la Universitate, la ceas de amiază?

Lăsând gluma la o parte, mie îmi pare că președintele încalcă cel puțin un principiu de bază atunci când ne mimează democrația la scenă deschisă. Dacă în urma propriei inițiative ai primit 5520 de mailuri și te-ai întâlnit doar cu vreo 20 de oameni, mă întreb pe unde ai dosit egalitatea de șanse și tratament, stimate prim-mediator al societății? Nu, Klaus, nu te vom crede că pe restul îi vei consulta atunci când vei coborî în stradă. Pentru că e la mintea cocoșului că asta nu se poate! Și nu vom putea crede și valida jocul ăsta de două parale pe care îl faci, ca să instalezi la butoane pe cine-știe ce jucător de mari interese...

Clopotele bat pentru că au pierit 34 de oameni și alte zeci se zbat între viață și moarte, Klaus! Și pentru că noi, restul, ne-am săturat. De corupție, de mafie, de jocuri și interese care nu sunt ale noastre. Ne-am săturat de sărăcie și nemernicie într-o țară hărăzită și bogată, care ne-ar putea îndestula lesne pe toți. Nu știu ce țară ai vrut tu să îți iei înapoi... Noi vrem înapoi o Românie întreagă și nesiluită, nebatjocorită! Ne vrem înapoi propriile destine! De asta bat clopotele, Klaus!