ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier și lider PSD Adrian Năstase crede că Sorin Grindeanu și Mihai Tudose au fost schimbați din funcția de prim ministru pentru că nu au fost „suficient de obedineți”.

„La un moment dat, liderii partidului au crezut că cei doi cochetează cu președintele Iohannis sau cu serviciile. Asta e explicația foarte simplă”, a spus Năstase, într-un interviu pentru Adevărul LIVE.

Adrian Năstase crede însă că ar fi fost mai bine dacă Liviu Dragnea ar fi ajuns premier, pentru că „ar fi existat o singură unitate de comandă”. 

„Și el ar fi vrut să arate o capacitate managerială remercabilă”, spune fostul lider al PSD, care consideră că „frustrările care au urmat au dus la tensiunile interne care au măcinat guvernul”. 

Năstase a precizat că, dacă a discutat cu Liviu Dragnea „o vreme”, „în ultimele luni n-am mai avut un dialog”. 

„Bănuiesc că prezența mea la Congres ar fi fost deranjantă, deși activitatea mea a fost legată strict de interesele partidului. Cred că a fost deranjat strict de scrisoarea lui Bădălău, mai ales că Bădălău m-a consultat. Congresul a fost doar o reglare de conturi. Să o scoți complet din joc pe Ecaterina Andronescu e o mare greșeală. Dragnea nu a înțels care e miza acestui Congres sau mai bine spus Congresul a rămas fără o miză”, a mai spus Adrian Năstase.