ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Constituțională a admis parțial sesizarea formulată de președinții celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, cu privire la obligația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de a se prezenta în fața comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009.

Judecătorii CCR au respins, însă, sesizarea în ceea ce privește obligația Parchetului General de a transmite o copie a dosarului clasat către comisie.

Potrivit deciziei luate de plenul CCR, șefa DNA trebuia să meargă la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile sau să răspundă în scris la întrebări, însă Parchetul general nu are obligația de a transmite o copie a dosarului către comisia parlamentară de anchetă.

CCR a avut pe ordinea de zi a ședinței din 26 septembrie dezbaterea acestor sesizări, însă a amânat atunci luarea unei decizii.