ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, colegiul CNSAS a votat în unanimitate, la capătul unei îndelungate investigații, verdictul de necolaborare cu poliția politică pentru Marian Munteanu.

La scurt timp după votul dat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securități, Marian Munteanu a postat următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: „Am aflat din presă că membrii CNSAS au votat în unanimitate cu privire la NECOLABORAREA mea cu securitatea. Salut această decizie corectă și mă bucur că nu au cedat presiunilor grupurilor așa-zisei societăți civile și politicienilor care propagă minciuni despre mine de 26 de ani”.

Verdictul dat de CNSAS se conturează ca o adevărată răsturnare de situație pentru cei care au contestat candidatura acestuia la Primăria Capitalei din acest motiv prezumtiv. Mai mult, decizia CNSAS pune într-o situație reprobabilă campania desfășurată împotriva acestuia în această vară, care a culminat cu apariția în ziarul Adevărul a unui articol care îl dădea pe Marian Munteanu drept colaborator incontestabil al Securității sub numele conspirativ de „Ioan”,

Contactat deActiveNews, Marian Munteanu a oferit la cald, în exclusivitate, primele impresii după aflarea deciziei de necolaborare cu poliția politică.

Munteanu a spus că a aflat din presă verdictul și a ținut să le transmită românilor care au fost asaltați în ultimele luni de mesajele și articolele de presă care îl dădeau ca sigur informator al Securității, chiar și celor care s-au lăsat ispitiți de acest scenariu, că „înainte de toate, trebuie să nu ne uităm la ce se spune, e mai bine să ne uităm la fapte. Împreună cu colegii mei de generație, mi-am pus viața și libertatea în pericol pentru ca România să fie o țară democratică, în care Securitatea și aparatul politic comunist să nu ne mai controleze viața. De 26 de ani repet că nu am semnat nimic”.

Referitor la solicitarea de a se face o expertiză grafologică pentru dosarul său, Marian Munteanu a spus că este o temă veche, „inițiată în mai 1990 de către FSN și Ion Iliescu, temă ce este reluată în prezent de oameni de aceeași factură”.

În încheiere, Munteanu a îndepărtat posibilitatea de a se concentra pe acțiuni în instanță contra celor care l-au defăimat și i-au afectat imaginea, anunțând că prioritatea lui este proiectul Alianța Noastră România. „Acum am un partid de condus și de rezolvat problemele românilor, vreau să intrăm în Parlament și acolo să influențăm procesul legislativ cu măsuri pe care le așteaptă foarte mulți dintre compatrioții noștri”, a adăugat el.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews