ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aceasta a pierdut definitiv procesul cu AEP privind donațiile primite în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 prin sistemul electronic PayPal.

Potrivit hotărârii Tribunalului București din 30 iunie, "instanța a respins apelul Monicăi Macovei și a admis în schimb pe cel al AEP (Autoritatea Electorală Prmanentă) , consecința acestei decizii fiind că europarlamentarul are de plătit peste 125.000 lei, reprezentând sume confiscate și amendă, ca urmare a neregulilor înregistrate în privința fondurilor destinate campaniei electorale în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014", se arată într-un comunicat al AEP transmis vineri Agerpres.

Macovei anunța în octombrie 2015 că a câștigat pe fond procesul cu AEP, instituție care în anul 2014 i-a confiscat 291.415 lei din donațiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidențiale întrucât suma a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislația românească, dar sentința putea fi atacată cu apel, ceea ce s-a și întâmplat. Europarlamentarul declara cu ocazia respectivă că a beneficiat de donații foarte mici, de 50-100 de lei, de la mulți oameni, cetățeni români. Sistemul Pay Pal este utilizat însă preponderent pentru tranzacții derulate cu companii din străinătate, pentru a ocoli comisioanele mari ale băncilor românești la transferurile externe.