ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia zilei Unirii, președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au participat la Iași la sărbătorirea acestui eveniment. Chiar dacă la finalul discursurilor cei doi s-au prins în horă alături de alte sute de români, aceștia nu au scăpat de unele huiduieli și fluierături, anunță Pro TV.

Mai mult, în momentul în care președintele a mers printre oameni și a început să dea mâna cu aceștia, a fost criticat de unul dintre cei prezenți pentru faptul că ar fi ajuns ”sluga americanilor”.

Probabil fără să-și dea seama de ceea ce spune, Klaus Iohannis a avut o reacție instantă care a părut sinceră, recunoscând faptul că este aservit intereserelor americane în detrimentul celor rusești.

Iată dialogul dintre cei doi:

Localnic: ”Iohannis, ai ajuns sluga americanilor!”

Klaus Iohannis:
”Decât a rușilor, tot e mai bine așa!”

Aceasta reacție a președintelui confirmă faptul că mullte dintre deciziile care se iau în privința prezentului și viitorului țării noastre sunt direcționate dinspre SUA, mai ales că ambasadorul american Hans Klemm este o prezență constantă atât la Palatul Cotroceni, cât și la Guvern.