ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul de politologie Vladimir Tismăneanu a spus că viitorul Referendum pentru Căsători este „de un penibil nebun”, insinuând că susținătorii acestui demers formează „România în ițari, cu opinci și cu ochelari de cal”.

„România în ițari, cu opinci și cu ochelari de cal: Anunțatul referendum este de un penibil nebun. Paseism neghiob, idilism rural, pășunism în zdrențe. Faptul că parlamentarii PNL au îmbrățișat cu sârg și zel obsesiile celul mai dezolant tradiționalism este cât se poate de revelator. Nu mai vorbesc de dezgustătoarea ipocrizie a celor din ALDE, secreția electorală a divorțatului de profesie”, a fost reacția profesorului Tismăneanu.

Printre altele, Vladimir Tismăneanu este directorul Centrului de Cercetare a Totalitarismelor „Hannah Arendt” din cadrul Universității București.


Centrul își propune să studieze natura, metodele și consecințele ideologiilor, mișcărilor și revoluțiilor totalitare din secolul  XX, precum și resurecția autoritarismelor populiste în secolul XXI”, preciza Universitatea București la vremea respectivă.

Vladimir Tismăneanu este ideologul siteului ILD.ro, cunoscut oficină a Partidului Democrat (de stânga) din SUA.