ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 29.08/17:00 Deputatul Cladiu Năsui a afirmat că nu-și retrage afirmațiile făcute pe acea pagină de socializare.

„În primul rând, este vorba despre un comentariu la o postare de acum 4 ani și-n al doilea, era o postare în care dna. Presadă, pe care o cunosc de multă vreme și cu care sunt prieten, a publicat o poză cu Stalin tânăr, cu un comentariu care spunea că acesta arăta frumos și replica mea a fost că și Hitler poate arăta bine, și el poate era om, dar asta nu înseamnă că nu e un mare criminal”, a spus Claudiu Năsui  pentru PSnews.ro.
 
Acesta spune doar că acel comentariu este „fin”.

”Știu, dar mi se pare că nu se înțelege chestia asta. Adică, dacă îmi postează cineva, de exemplu, o poză cu Che Guevara o să am o reacție la fel. Poate el o fi simbolul Revoluției, dar nu înseamnă că nu e un criminal. Am recitit și eu comentariul meu și, într-adevăr, dacă vrea cineva să vadă numai partea în care pare că le-am luat apărarea lui Stalin sau Hitler … . E clar că nu e așa, de aia nici nu am șters. Unii oameni mai de stânga încearcă să spele cumva crimele comunismului, să relativizeze, să romanțeze cumva comunismul, dar să faci paralela cu Hitler. Ai putea să zici la Hitler același lucru? Pui melodia cu Che Guevara, dar ai pune o melodie din al treilea reich? Cele două sunt echivalente în opinia mea. Și asta era esența comentariului meu, nu alta. 

Era un comentariu mai fin, probabil, și atunci cineva care vrea să vadă în el ceva malițios, poate să o facă. Nu o să șterg comentariul pentru că nu mi-e rușine de el. Dacă îmi arată cineva o poză cu Stalin tânăr sau cu Che Guevara aș avea aceeași reacție. Aș spune: Bun, cu Hitler ai face la fel? Și Hitler poate arăta bine în tinerețe, asta-l face ok? Probabil că nu. Mi se pare un argument bun de dat”, a explicat Claudiu Năsui.

 


ACTUALIZARE 28.08/18:00 ActiveNews a încercat să-l contacteze pe Claudiu Năsui pentru un punct de vedere, dar până la această oră, acesta nu a răspuns.

Deputatul USR Cladiu-Iulius-Gavril Năsui a scris pe facebook că Stalin „era uman, ca și Hitler, ca și fiecare dintre noi. Probabil a dorit să facă și ceva bun pentru omenire”.

Postarea a venit în contextul în care un alt membru USR, senatoarea Florina Presadă, a postat o poză cu Iosif Stalin în tinerețe, însoțită de următorul comentariu: „Sunt încă în admirație față de cum arăta tânărul Stalin ...cineva ar trebui să se întoarcă în timp să-l oprească din a deveni Stalin așa cum îl cunoaștem”.

În vârstă de 33 de ani, Năsui a fost ales deputat în 2016 la București, este membru în comisia pentru buget, finanțe și bănci și secretar al Grupului parlamentar al Uniunii Salvați România.

A făcut parte din cabinetul Ministrului Finanțelor Publice în cadrul guvernului Cioloș.A absolvit de la facultatea de finanțe a universității Paris-Dauphine și a efectuat un Master la universitatea Bocconi, în Italia, tot în domeniu finanțelor.
 
I.V. Stalin a fost conducătorul comunist  al Uniunii Sovietice între 1922 și 1953 și este considerat responsabil pentru moartea a aproximativ 20 de milioane de oameni, atât din cauza epurărilor pe motive politice și religioase, cât și a politicilor de industrializare cu orice preț a URSS.