ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un editorial publicat în Adevărul, europarlamentarul PNL Traian Ungureanu cere desființarea, fie și „ilegală”, a PSD, pe care îl definește drept „un partid maniacal antijustiție” care s-a plasat „singur în afara legii”.
 
Este ciudat că declarația vine de la un membru PNL, partid scos în afara legii ilegal în momentul în care comuniștii au preluat puterea în România. 

„Suprimarea, fie și ilegală, a acestui partid bine înfipt în lume ar trebui să fie o corecție banală și larg consimțită. În fond, PSD, un partid maniacal antijustitie, s-a pus, singur, în afara legii. Dar aparențele înșală. Nu suntem în față unei urgențe, ci a unei datorii vechi. PSD trebuia desființat demult”, spune Traian Ungureanu. 

Acesta invocă, printre altele, în sprijinul său faptul că, după abrogarea celebrei OUG 13, PSD și ALDE „au plasat în Parlament o bombă cu fragmentație: zeci de amendamente au pătruns în corpul de lege, desenând cu linie întreruptă, conturul fostei Ordonanțe 13”.

„Cu alte cuvinte, Dragnea și ai lui au trecut de la haiducie la birocrație. Succesul nu e departe. Metoda a fost folosită peste tot, în cele mai scâbroase scopuri, și a reușit, tocmai pentru că obosește publicul, adoarme observatorii și lasă o duhoare ce poate fi ușor confundată cu mirosul legalității. PSD a trecut la hipnoza scriptică, dovedind că poate fi, când nu se mai poate altfel, un bun partid euro-birocratic, adica un aparat de comasat hârtii și răstălmacit legea prin prevederi legale. E tehnica prin care o birocrație poate bate și amuți bunul simț, publicul și legea, la pachet”, mai spune el.
 
PSD a câștigat cu un scor zdrobitor alegerile din 11 decembrie 2016.