ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Delia Velculescu, românca ce o înlocuieşte pe Rishi Goyal, care a fost până acum şeful Misiunii FMI la Atena, a căpătat deja un supranume în presa elenă.

Fondul Monetar Internaţional a decis, zilele trecute, numirea unei românce la conducerea Misiunii tehnice a instituţiei financiare în Grecia, potrivit presei elene. Supranumită "Doamna Draculescu" de către presa greacă, Delia Velculescu este căsătorită cu un renumit oncolog de origine română, Victor Velculescu, propus în 2012 la Premiul Nobel pentru Medicină, potrivit dcnews.ro.

"Doamna Draculescu", așa cum i se mai spune, are 40 de ani și  a făcut parte și din  misiunea FMI de salvare a Ciprului.

Înainte de a se ocupa de Cipru, Delia Velculescu s-a mai ocupat de soarta Greciei, așa încât este o cunoștință veche a presei grecești. Jurnaliştii greci au botezat-o imediat "Doamna Draculescu", o combinație între numele  Dracula și numele de familie al Deliei.