Avocatul Gheorghe Piperea a anunțat luni seara că a demisionat din funcția de consilier onorific al primului ministru după ce l-a criticat pe președintele PSD, Liviu Dragnea. Piperea ocupa această funcție din 20 iulie.

„Am decis să îmi înaintez demisia din funcția de consilier onorific al premierului, care a fost de acord.  
 Motivul este că nu vreau să acaparez atenția publică și să deviez, chiar și pentru câteva ore, programul administrației.

Mai importante și urgente sunt codul fiscal și dezbaterea relativa la legile justiției. Plus condițiile economice setate în laboratoarele financiar-bancare, condiții care se anunța a fi aspre în 2018.  

ImunoMedica

Precizez că nu premierul și nici vreun membru al partidelor de la guvernare nu mi-au cerut demisia. Inițiativa mi-a aparținut”, a afost mesajul lui Piperea pe Facebook.
 
Într-o postare anterioară, avocatul se întreabă de ce liderul PSD, Liviu Dragnea, nu demisionează pentru a putea „să demonstreze cu glorie că prezumția de nevinovăție merită salvată chiar și în cazul politicienilor", el întrebându-se, de asemenea, cât timp vor mai polua agenda publică problemele personale ale unui singur om, „hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat și i-a fost partener".

„Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat și i-a fost partener? De ce nu demisionează domnul Dragnea, pentru a putea să-și probeze nevinovăția și, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumția de nevinovăție merită salvată chiar și în cazul politicienilor?", a scris Piperea, luni, pe Facebook.

DNA a anunțat, luni, că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum.
 
După criticile la adresa lui Dragnea, secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu, i-a cerut demisia lui Piperea.