ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Salvați România (USR) a anunțat rezultatele alegerilor interne pentru stabilirea candidaților la europarlamentarele din 2019.  Pe primele două locuri s-au clasat doi dintre liderii formațiunii, respectiv Cristian Ghinea și franțuzoaica Clotilde Armand.

Pe poziția a treia s-a situat Nicolae Ștefănuță, fostul asistent al Monicăi Iacob Ridzi, cea care a fost condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul „2 mai”, în care a fost judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, fals intelectual și participație improprie de acces fără drept la un sistem informatic. Alături de Ridzi, în același dosar, au fost judecate și condamnate alte 11 persoane, foști angajați ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori. Ea a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 servicii fictive unor companii preferențiale, pentru organizarea manifestărilor de Ziua Tineretului, și astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului.
 

Pe locul 4 s-a clasat Vlad Botoș, președintele USR Arad, filială pe care primarul din localitate a acuzat-o că a depus „mii de semnături false” pentru campania „Fără penali”. De altfel, primăria Arad a invalidat 6.000 de semnături din cele depuse de gruparea lui Botoș.

Laurențiu Dumitru, membru USR Sector 5, a răbufnit după aflarea rezultatelor și a acuzat conducerea că „ a manipulat” rezultatele votului intern. Dumitru și-a anunțat plecarea din USR.

„Mesajul meu catre USR.
Stimați colegi, vă anunț că demisionez din USR din două motive: 1. Din cauza conducerii partidului care a manipulat și controlat întreaga campanie internă și întregul proces de vot intern. 2. Contest vehement punctajul meu foarte scăzut și propulsarea anumitor persoane dubioase în fruntea listei USR pentru euro-parlamentare! Nu are rost să depun contestație când nu este corectitudine și transparență la conducerea USR-ului. Păcat de acest partid că a ajuns la fel ca PSD și PNL.

Am fost sigur furat la punctaj. Prietenii lui Dan Barna "au castigat”! Lorintz??? Pe bune??? Botos nu mai zic. Ghelmez??? Totul a fost controlat de Drula, Ghinea si Barna. Campania a fost facuta asa de vazul lumii. Se stiau cine va fi pe liste. Nu pot sa fiu umplutura la jocul lor murdar”, a spus el.

Un alt membru USR, de această dată, din diaspora, și-a anunțat și el plecarea. Mihnea Mihai a spus că este dezamăgit că pe primele două locuri sunt Ghinea și Armand, persoane care nu-și vor duce mandatele până la capăt.

Acesta nu a înțeles cum „o persoană controversată precum Vlad Botoș” a ajuns pe locul 4. „Din păcate, schimbarea USR nu se duce acolo unde cred eu”, a mai adăugat el înainte să-și anunțe demisia.

Mihnea Mihai spune că USR nu se deosebește de PNL, „mentalitățile și atitudinea sunt aceleași”. În răspăr, președintele Barna a spus altceva:
„Modul în care ne-am ales candidații pentru Parlamentul European este o premieră pentru România. Atât campania internă cât și votul au însemnat un spectacol al democrației menit să arate modul în care USR face politică: bazat pe meritocrație, transparent și democratic. Am încredere că cei care vor duce vocea USR la UE vor reprezenta cu mândrie interesele României și prosperitatea familiei europene în care noi, Uniunea Salvați România, credem foarte mult”.
 
Barna a mai spus că au votat 5043 de membri ai partidului, respectiv 82% din cei 5900 de membri ai USR.