ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mă întristează să văd câtă energie risipesc tinerii noștri subțiri, de la oraș, activiști pe Facebook pentru drepturile omului. Paradoxal deși mulți dintre ei sunt părinți devin fără să-și dea seama activiști ai minorităților sexuale. Paradoxal deși își doresc o viață mai bună în România nu merg la vot. Nu-și exercită un drept care le poate da șansa la o viață mai bună sau după caz, mai puțin rea, invocând o teză idealistă:<cu cine să votezi?>. Mai nou vis-a-vis de referendumul pentru familia tradițională absenteismul invocă costurile aparent inutile. Situația în care se află acum România, de ieșire dintr-un spațiu european și de apropiere de Moscova, cu tot ce înseamnă asta, inclusiv presiunile maghiarimii susținute și încurajate tacit de Putin și fățis de Orban se datorează absenteismului la vot. 

Referendumul pentru familia tradițională nu este deloc inutil. Cineva vine și spune că este inutil pentru că nu schimbă situația juridică a homosexualilor. Nu este acesta rostul referendumului. Este un referendum pentru familia tradițională, pentru a schimba constituția în acest sens, și pe cale de consecință, dacă vă place termenul, de a împiedica accesul minorităților sexuale la această instituție care pe viitor le-ar putea da drept de adopție. E democrație, puterea poporului… 
E greu de înțeles ?  

Democrația reprezentativă în care trăim noi se străduiește, fără nici o glumă, să fie cât se poate de abjectă. Credeți sau nu, pentru clasa politică este o metodă de lucru. Teatrul prezentat publicului, adică electoratului, este de multe ori real. Adică este doar teatru. Expresiile tehnice de genul: <cutare actor politic> au căpătat în timp substanță. Oamenii politici de azi nu mai sunt oameni de stat, ci actori politici. Dar avem și noi o vină în această stare de lucruri pentru că am transformat democrația reprezentativă într-una expectativă, în care stăm la televizor sau pe Facebook comentăm și ne lamentăm inutil. Pragmatismul oricărui supraviețuitor cere soluții, nu constatări inutile, care nu identifică nici cauza problemelor și nici nu produc soluții viabile.

Emigrația intelectuală nu privește expatrierea inteligenței constructive românești. Ci este un status morbid al unei false intelighenție, care se dorește cu fundul în două luntrii. Etnici și cetățeni români după pașaport. Dar vorbim despre români care și-ar fi dorit să emigreze undeva, oriunde, pe altă planetă, dar nu au avut curajul să o facă. Români absolvenți ai unei forme de învățământ universitar, orice ar însemna asta în zilele noastre, care cultural și manifest ideologic, se autosituează în zona Mitteleuropa, dar dincolo de granița de vest. Cosmopoliți, cetățeni europeni, corecți din pdvd politic, lipiți de toate pretențiile administrative ale unui spațiu capabil să producă Mercedes-Benz. Ca atare cer să fie vaccinați împotriva pestei porcine și a ortodoxiei. Solicită transformarea Catedralei Mântuirii Neamului Românesc în hangar pentru civilizațiile extraterestre. Devin sau își propun să devina corecți pentru a oferi o șansă minorităților sexuale, și se oripilează când părinții refuză să fie educați în spiritul toleranței sexuale. E bine, e rău ? 

O să aflați curând, cănd fiul Dvs. o să vină acasă cu un prieten, oarecum extraterestru, mirosind frumos a cânepă, cu priviri pierdute și cu barbă. 
Vă pup responsabil !