ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Stat al SUA își exprimă îngrijorarea față de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislație care ar putea submina lupta anticorupție și ar putea afecta independența sistemului judiciar și cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

„Statele Unite remarcă cu îngrijorare că Parlamentul României discută o legislație care ar putea submina lupta anticorupție și ar putea slăbi independența sistemului judiciar din România", se arată într-o declarație de presă intitulată „România  - propuneri care afectează independența sistemului judiciar", aparținând lui Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Declarația consemnează că „legislația, care a fost propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani pentru a construi instituții judiciare puternice, protejate de interferența politică".

„Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției", se arată în finalul declarației.

Și ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a declarat, luni, că urmărește cu foarte mare atenție dezbaterile din Parlament privind legile justiției, având „îngrijorări foarte serioase privind propunerile inițiale ale ministrului Justiției".