ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a transmis, vineri, un mesaj României, cu ocazia zilei naționale, susținând că Washingtonul este recunoscător pentru parteneriatul strategic pe care îl are cu România, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

„În numele Guvernului Statelor Unite ale Amercii, felicit poporul român cu ocazia celei de-a 99-a aniversări de la înființarea României moderne.

Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul strategic de 20 de ani și pentru cooperarea României în împlinirea obiectivelor comune de prosperitate, securitate și democrație. Salutăm extinderea relațiilor comerciale bilaterale, care au stimulat creștere economică mutuală și a crescut semificativ legăturile noastre de afaceri. De asemenea, Statele Unite salută România ca pe un aliat dedicat în susținerea securității regionale și globale. Angajamentul României de a-și împlini obligațiile în cadrul NATO și participarea sa continuă în eforturile internaționale de a instaura pacea și stabilitatea în Afganistan, Irak sunt în mod special notabile.

Statele Unite se alătură tuturor românilor în celebrarea acestei zile istorice și în reafirmarea libertăților democratice care au inspirat fondatorii ambelor țări”, se arată în comunicatul Departamentului american de de Stat, semnat de Rex Tillerson.