ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În privința deplasărilor externe ale administrației Iohannis, site-ul Transparență bugetară ne arată care au fost exact cheltuielile Președinției în acest sens.

Potrivit explicațiilor oferite chiar de Administrația Prezidențială, Raportul de execuție bugetară publicat la finalul fiecărei luni însumează, practic, cheltuielile pentru fiecare activitate de la începutul anului și până la finalul acelei luni. Potrivit acestui criteriu, vă prezentăm sumele exacte cheltuite de administrația Iohannis în fiecare din ultimele patru luni pe deplasări externe.
 
IANUARIE

 
FEBRUARIE

 
 MARTIE
 
APRILIE
Sursa: b1.ro

Potrivit acestor date, suma cea mai mare cheltuită de Iohannis pentru deplasările sale externe a fost utilizată în luna aprilie, lucru ciudat, având în vedere agenda președintelui în acea perioadă. 
 
Potrivit unor precizări ale Administrației Prezidențiale făcute pentru B1 TV, sumele trecute la capitolul deplasări în străinătate reprezintă mai multe operațiuni:

"Sumele aferente articolului bugetar Deplasări în străinătate reprezintă contravaloarea:

- transportului, respectiv a curselor aeriene speciale pentru efectuarea deplasărilor externe ale delegațiilor oficiale și de însoțire ale României, a curselor aeriene de linie pentru deplasările  antemergătorilor care pregătesc vizitele oficiale, ale consilierilor prezidențiali și consilierilor de stat care se deplasează în străinătate pentru acțiuni de reprezentare a României pe plan internațional;

- cazării membrilor delegațiilor oficiale și de însoțire ale României, antemergătorilor, consilierilor prezidențiali și consilierilor de stat;

- închirierii pe plan local a unor mijloace de transport persoane și materiale, conform specificului misiunii externe;

- alimentării în cont bancar cu sume pentru cumpărarea de valută în vederea efectuării de plăți în țară în care urmează a avea loc deplasarea;

- contravaloarea soldului de casă în valută în urma decontării avansurilor primite pentru deplasările externe.”