ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a atras atenția Guvernului Victor Ponta că face o greșeală dacă vinde controlul companiei TAROM către statul turc. Parlamentarul consideră că transportul aerian este un domeniu strategic, în care statul român trebuie să dețină controlul.

"Aviația reprezintă un domeniu strategic sub aspect al căilor de comunicații și al unei națiuni de a se putea dezvolta socio-economic pe propriile picioare. Nu privatizarea este soluția, ci un sistem de administrare transparent, să renunțe la contractele păguboase cu diferite societăți intermediare care au căpușat sistematic TAROM-ul", a spus el de la tribuna Parlamentului.

Daniel Gheorghe consideră că trebuie înțeles că privatizarea unei companii nu înseamnă transferarea ei în portofoliul unui alt stat.

"Cât despre aceste discuții despre privatizarea de societăți strategice de către actori din Orientul Apropiat și Orientul Mijlociu, trebuie să fim mai atenți sub aspect geo-politic, mai ales în contextul tragediei din Siria și Iraq. În cazul în care Guvernul PSD va vinde 49% către Turkish Airlines, executivul va da dovadă că nu a înțeles nimic din lecțiile dure ale guvernelor anterioare și merge în linia comună mai multor guvernări de după 1989, de a înstrăina active strategice către companii deținute de alte state. Oare când vor înțelege guvernanții români că a privatiza nu înseamnă a vinde activele statului român către alt stat, indiferent cum s-ar numi el?", a încheiat deputatul.