Recentele evenimente de pe scena europeană și mondială au fost subiectele abordate de deputatul Daniel Gheorghe ( PNL), în cadrul ultimei intervenții de la tribuna Parlamentului.

Deputatul de Ilfov a taxat recentele declarații ale lui Jean-Claude Juncker și a afirmat că românii trebuie să-și pună propriul interes pe primul plan.

 

"România trebuie să gândească locul său în Uniunea Europeană, pornind de la interesul național, și nu de la o formă de obediență în fața Bruxelles-ului, în fața Berlinului sau în fața altor capitale unde se decid destinele Europei", a spus el.
 
Daniel Gheorghe consideră că Europa trebuie să-și definească propriul intere în raport cu Rusia și Statele Unite ale Americii, iar românii să aibă puterea de a lua cele mai bune decizii în propriul interes.

"Europa nu mai poate să balanseze la infinit, ca într-un joc de ping pong, între Rusia și Statele Unite. Sper ca decidenții noștri să înțeleagă să aibă mai multă coloană vertebrală, mai multă tărie de caracter în relația cu aliații noștri occidentali, deoarece spațiul euro-occidental este vital pentru viziunea de dezvoltare geo-politică a României și mai ales pentru viziunea de securitate națională și dezvoltare economică pe termen mediu și lung", a declarat reprezentantul județului Ilfov.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews