ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recentele evenimente de pe scena europeană și mondială au fost subiectele abordate de deputatul Daniel Gheorghe ( PNL), în cadrul ultimei intervenții de la tribuna Parlamentului.

Deputatul de Ilfov a taxat recentele declarații ale lui Jean-Claude Juncker și a afirmat că românii trebuie să-și pună propriul interes pe primul plan.

 

"România trebuie să gândească locul său în Uniunea Europeană, pornind de la interesul național, și nu de la o formă de obediență în fața Bruxelles-ului, în fața Berlinului sau în fața altor capitale unde se decid destinele Europei", a spus el.
 
Daniel Gheorghe consideră că Europa trebuie să-și definească propriul intere în raport cu Rusia și Statele Unite ale Americii, iar românii să aibă puterea de a lua cele mai bune decizii în propriul interes.

"Europa nu mai poate să balanseze la infinit, ca într-un joc de ping pong, între Rusia și Statele Unite. Sper ca decidenții noștri să înțeleagă să aibă mai multă coloană vertebrală, mai multă tărie de caracter în relația cu aliații noștri occidentali, deoarece spațiul euro-occidental este vital pentru viziunea de dezvoltare geo-politică a României și mai ales pentru viziunea de securitate națională și dezvoltare economică pe termen mediu și lung", a declarat reprezentantul județului Ilfov.