În weekendul trecut s-au împlinit 301 ani de la moartea martirică a domnitorului Constantin Brâncoveanu și a celor patru fii ai săi. Duminica trecută, Biserica Ortodoxă l-a prăznuit pe cel canonizat pentru credința de care a dat dovadă în timpul vieții și mai ales, în fața morții.

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a lăudat moștenirea pe care Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu a lăsat-o națiunii române. 
 

"Cinci lucruri pe care le învățăm de la Sfinții Martiri Brâncoveni : 
-  Nu există eliberare mai mare decât cea obținută prin mărturisire, asumare și sacrificiu;
- ,,Realpolitik-ul valah",  întemeiat pe logica pivotării internaționale și pe cea a a falsei ,,suzeranități,, față de străini este unica variantă de a face din România o putere europeană reală;  Românii sunt un neam capabil de jertfe autentice întemeiate credință și cu o reală dimensiune a propriei deveniri spirituale și materiale, diferența dintre atunci și acum este că atunci aveau lideri legitimi, iar acum se lasă conduși de slugi, marginali și trădători 
- Omul se naște spre a se desăvârși întru nemurire, iar bogăția, puterea, știința nu sunt altceva decât mijloace trecătoare prin care omul își poate obține ori nu mântuirea, domnul Țării Românești , Ion Constantin Basarab Brâncoveanu, cei 4 fii ai săi - Constantin, Ștefan , Radu și Matei, alături de Ianache Văcărescu au înțeles dincolo de această lume mărginită care este sensul devenirii ființei și care este nobilul blazon al neamului românesc, ei și-au dat capetele o dată plecată de securea blestematului sultan, dar au înviat înzecit în viața de dincolo ; 
- Ca urmașii ai marii civilizații a Constantinopolului creștin și creștini răsăriteni, noi românii, avem obligația de a sta drepți în fața tuturor și a nu ne lăsa pradă compromisurilor de tot felul ; 
- Pământului României a fost, este și va rămâne pururea pământ creștin fără nicio discuție", a scris deputatul de Ilfov pe pagina sa de facebook.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews