Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a abordat în Parlament criza refugiaților, cea mai mare problemă cu care se confruntă Europa în acest moment. Acesta a spus că problema nu se va rezolva prin instituirea cotelor obligatorii, așa cum propun liderii europeni. 
 
"Nici doamna Merkel, nici domnul Juncker și nici Comisia Europeană nu au fost în stare să vină cu o soluție( la această criză -n.r.). Au venit cu aceste cote de imigranți, care vor crește permanent, pentru că astfel se încurajează rețelele mafiote care trafichează persoane din Orient, Asia și Africa către Europa", a afirmat el de la tribuna Camerei.
 
Daniel Gheorghe consideră că soluția ar fi construcția unor centre de refugiați în zona Mării Mediterane, concomitent cu o intervenție militară împotriva teroriștilor din Siria.

"În primul rând este nevoie de investiții în centre mare de refugiați în spațiul Meditarenei. Aceste tabere moderne ar putea amplasate în țări precum Turcia, Liban, chiar Iordanul, Italia și Grecia. Ar trebui făcute sub egida ONU, care în ultima vreme doarme în papuci și care începe să semene cu Liga Națiunilor, cea care în anii '30 a permis apariția totalitarismelor, atât a nazismului cât și a comunismului.

Ar mai trebui o blocadă a Mediteranei, care să aibă ca țintă traficanții de persoane. Și nu în ultimul rând o intervenție militară în Siria, care să aibă ca țintă structurile criminale, jihadiștii. Jihadiști care sunt sprijiniți de țări precum Arabia Saudită, Qatar-ul sau chiar Turcia. NATO ar trebui să ia inițiativa și să pătrundă în Siria. Acest conflict riscă să arunce în aer Orientul Mijlociu și Apropiat și poate chiar întreaga lume. Cred că noi, Europa, SUA și toate celelalte țări, inclusiv Rusia, avem obligația de a face front comun și de a susține eliberarea Siriei de către aceste rețele criminale. Aceste rețele trebuie lovite acolo unde își găsesc bazele", a mai spus parlamentarul de Ilfov.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews