ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Este absolut regretabil - pentru țara noastră - ca un prim-ministru român, fie el chiar un Ponta, să demisioneze ca urmare a unui demers al unui procuror!", "este trist ca ca un guvern să fie schimbat printr-un act de procedură penală, ca urmare a unei decizii a unui procuror"  - sunt concluziile deputatului PNL de Bihor, Ioan Cupşa, după punerea sub urmărire penală a premierului Victor Ponta.
 
În opinia deputatului PNL, care pledează pentru separaţia puterilor în stat şi pentru respectarea Constituţiei, România nu trebuie să fie condamnată la a se transforma în Republica Penalia şi nici în Republica Procuroria.
 
Cuvinte precum "infractor, arestat, procuror, corupție, anticorupție, condamnare, pușcărie, imunitate, ridicarea imunității, stat de drept" ar trebui să devină o raritate într-o Românie normală şi să fie înlocuite cu "respect,  cinste, onoare, educat, mărinimos, credincios".
 
Redăm integral mesajul deputatului Ioan Cupşa:
 
"Este absolut regretabil - pentru țara noastră - ca un prim-ministru român, fie el chiar un Ponta, să demisioneze ca urmare a unui demers al unui procuror!
 
România primește lovitură după lovitură! Simpli cetățeni care ne fac de râs în străinătate certați fiind cu legea, politicieni anchetați și condamnați în România, iar acum prim-ministrul pus sub acuzare de către DNA...
Este prea mult...

Ponta va demisiona! 
Aceasta este ceea ce cred eu că se va întâmpla: cel târziu marți Ponta va demisiona, deoarece altă cale nu este pentru România.
Este trist ca România să fie ,,reformată,, , să fie ,,salvată ,, , să fie dependentă de procurori și Parchete și de judecători și instanțe penale.
Este trist ca un guvern să fie schimbat printr-un act de procedură penală, ca urmare a unei decizii a unui procuror....

România nu este condamnată să își schimbe numele nici în Republica Penalia şi nici în Republica Procuroria - avem nevoie să ne găsim echilibrul, să ne respectăm 
între noi, să regăsim încrederea în lege, să respectăm legea, Constituția să fie literă sfântă, puterea politică, cea executivă și cea judecătorească să își respecte reciproc rolul și atributele în stat!

Îmi doresc o Românie normală, așezată. O Românie în care cuvintele infractor, urmărit penal, arestat, procuror, corupție, anticorupție, condamnare, pușcărie, imunitate, ridicarea imunității, stat de drept, apărarea statului de drept ....să se audă rar, foarte rar.

Vreau să aud: infrastructură, politici sociale, politici fiscale, politici economice, investiții, cultura, tradiții, sănătate, educație, bune practici, politici de administrație publică, viitor, investiții, dezvoltare... Vreau să aud cuvintele: mai bine, satisfacție, respect, calitate, cinste, onoare, generos, educat, mărinimos, credincios, mândru ...

Acuzarea prim-ministrului Ponta, viitoarea sa demisie sunt momente pe care eu le trăiesc cu îngrijorare , datorită anormalității lor!

Quo vadis România?", se întreabă deputatul Ioan Cupşa pe contul său de Facebook.