ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pactul ONU privind migrația nu are instrumente de constrângere juridică, fiind o „însăilare de recomandări”, dar care, dacă ar fi transpuse în norme juridice, ar putea afecta serios suveranitatea națională, încălcând cel puțin două articole din Constituție, a scris, luni seară,  pe Facebook, deputatul Daniel Gheorghe.
 
„Ca deputat al României, dezaprob total slugărnicia Ministerului Afacerilor Externe în chestiunea pactului ONU privind migrația. Lipsa acesta de pragmatism național însă nu ma miră absolut deloc, ținând cont că fix Externele se opun cel mai tare legilor prin care, noi, parlamentarii, dorim să oferim cetățenie românilor din comunitățile istorice”, a anunțat deputatul Daniel Gheorghe . 

Potrivit acestuia, „pactul ONU privind migrația nu are instrumente de constrângere juridică, fiind mai mult o însăilare de recomandări, care, dacă, în ipoteza îndepărtată a unei eventuale ratificări a unui astfel de tratat internațional, ar fi transpuse în norme juridice prin adoptarea de legi separate inspirate din propunerile ONU, ar putea afecta serios suveranitatea națională, încălcând cel puțin 2 articole din Constituție”. 

De asemenea, a adăugat deputatul, pentru ca acest pact să devină lege, el acum fiind inexistent juridic până la ratificarea prin Parlament, are de trecut de Camera Deputaților, Senat, președinție și posibil Curtea Constituțională, „unde ar fi respins fără mari emoții”. 

„Niciun act internațional nu are vreo putere de normă de drept public atâta timp cât nu este trecut prin votul Parlamentului. De aceea, insist pentru o abordare rațională și fără nicio teamă a acestui subiect și cred că Parlamentul va da o lecție de patriotism acestui executiv iresponsabil și va vota împotriva ratificării acestui cadru de cooperare inutil și gândit din perspectiva ideologică a "corectitudinii politice", act internațional despre care vorbim. Înainte de a fi de stânga ori de dreapta, noi, parlamentarii, suntem români și vom apăra interesele Țării!”, a subliniat Daniel Gheorghe.

Așa cum ActiveNews a anunțat, pactul ONU cu privire la migrație a fost semnat oficial, luni, la Marrakech (Maroc) de reprezentanții României.