ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României trebuie să sesizeze de îndată Comisia Europeană, în vederea declanșării procedurii de infringement împotriva Austriei în legătură cu legislația discriminatorie privind ajustarea nivelului alocațiilor pentru copiii nerezidenți români, a scris, vineri seară pe Facebook, deputatul Daniel Gheorghe.

„Ca urmare a intrării în vigoare a legislației privind ajustarea nivelului alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor din Austria în funcție de costul mediu al vieții din țara de rezidență a copilului, solicit Guvernului României să acționeze de îndată pentru protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor săi, în sensul sesizării Comisiei Europene în vederea lansării unei proceduri de infringement împotriva Austriei”, a subliniat deputatul român.

Potrivit acestuia, cetățenii români au dreptul de a se stabili și lucra în orice alt stat membru UE, decât cel ai cărui cetățeni sunt, „beneficiind de avantajele sociale ale țării de reședință în aceleași condiții precum cetățenii acesteia, fără nicio formă de discriminare”.

„Or, în cazul de față, avem de-a face cu o vădită formă de discriminare, care afectează mii de familii de români, ceea ce este inacceptabil.Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, domnule ministru de Externe Teodor Meleșcanu, aveți de gând să vegheați la respectarea drepturilor și intereselor cetățenilor români sau nu vă pasă deloc? ", întreabă Daniel Gheorghe.