ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL Daniel Gheorghe a solicitat Ministrul Educației, Valentin Popa, să verifice protocolul de colaborare dintre inspectoratele școlare din țară și Ambasada de la București, arată o interpelare a parlamentarului ilfovean.

Daniel Gheorghe motivează această cerere prin reacțiile părinților față de acțiunea „Women Talk” de la Focșani, dar și de conferința de după vizionarea filmului 120 BPM de la București de către 100 de liceeni din București.

„După ce, în București, liceeni au fost duși cu liste de către profesori la o dezbatere cu activiști LGBT pe tema educației sexuale, cu vizionarea unui film cu scene de sex între doi bărbați, dintre care unul este bolnav de SIDA și cu prezentarea actului sexual homosexual cu potențial de infectare de SIDA drept o dovadă de iubire între cei doi, se pare că a venit rândul Vrancei să intre în colimator.

Ca urmare a protocolului, s-a stabilit „derularea unor acțiuni de educație extrașcolară, axată atât pe cunoștințe, cât și pe atitudini și valori, respectiv dezvoltarea personală a elevilor”, liceenii din Vrancea au fost invitați la activități care au drept scop învățarea despre ce înseamnă „rolurile de gen”, „egalitatea de gen”, „identitatea de gen”, de la activiști LGBT, toate sub titulatura care induce în eroare „drepturile și discriminarea femeii”, „egalitatea de gen”, „combaterea violenței împotriva femeilor”.

Potrivit art.26 din Constituția României, părinții au dreptul constituțional să își educe copiii potrivit propriilor convingeri, iar potrivit art.487 C.Civil, tot părinții au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor convingeri. [...]

Domnule ministru, vă rog să verificați condițiile în care a fost semnat acest protocol de colaborare între inspectorate și Ambasada SUA în România, mai ales că acțiuni de agitprop gender nu pot avea loc decât dacă e respectat cadrul legal, ce include și acceptul părinților”, îi transmite deputatul Ministrului Educației, Valentin Popa.