ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politica românească este scena unor posibile schimbări, deși noul Parlament a fost votat la finele anului 2016.

Deputatul Daniel Gheorghe atrage atenția că tot mai multe ONG-uri vor să se implice în deciziile care se iau în Parlamentul României, fapt care ar încălca flagrant Constituția României.

Fenomenul de „democrație participativă" este tot mai prezent în societatea românească, însă Daniel Gheorghe ține să reamintească faptul că „România este, conform Constitutiei, o democrație reprezentativă în care oamenii conduc prin aleșii lor votați în mod liber și direct”.

„De la o vreme citesc și aud tot mai mult despre diverse forme de „democrație participativa". Această formă de guvernare valabilă pana la un punct în Atena lui Solon, Clistene ori Pericle unde respingea de la decizie sclavii ori străinii, este profund utopica în lumea contemporana iar singurele tentative de transpunere a sa în realitate au eșuat și au aparținut unor ideologii radicale înrudite cu totalitarismul. În România, Parlamentul, consiliile județene și locale funcționează în deplină legalitate și constituționalitate iar a vorbi de o „democrație participativă" excede sfera legalității și a principiilor statului de drept pe baza cărora funcționează democrația românească. România este, conform Constitutiei, o democrație reprezentativă în care oamenii conduc prin aleșii lor votați în mod liber și direct, iar teoriile conform cărora diverse ong-uri ori persoane nealese ar trebui să ia parte activ la deliberarea publică este în afara Constituției României și a regulilor care stau la baza democrațiilor avansate ale lumii!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.