ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a vorbit în mesajul său parlamentar de azi, 28 februarie, despre recentele evenimente de la Focșani și București, unde s-au înregistrat proteste la adresa unor evenimente acuzate că ar fi făcut propagandă homosexualității în anumite spații publice.

În discursul său, parlamentarul ilfovean a atras atenția Ministerului Educației că numai părinții sunt cei care au dreptul să permită sau să nu permită participarea copiiilor lor la anumite evenimente. De asemenea, Daniel Gheorghe a atras atenția Ambasadei Americii de la București pentru promovarea unor „ ideologii deconstructiviste apărute în ultimii 40-50 de ani sub forma unor experimente sociale”.

„Recent au avut loc, la București și apoi la Focșani, niște tensiuni pe fondul unor dezbateri și vizionări organizate de niște ONG-uri din zona revoluției culturale relativiste, post anii '60, o zonă care presupune și forme de ideologie care nu sunt întrutotul în direcția valorilor creștine.
 

În primul rând, conform Constituției, în articolul 29, se spune clar că părinții au dreptul de a-și educa copiii conform propriilor convingeri. Este dreptul părinților de a permite sau a nu permite prezența propriilor copii la o serie de evenimente care se pot transforma în forme de propagandă pentru anumite curente ideologice sau pentru anumite forme de comportament care corespund mai puțin formelor de conduită unanim acceptate derivate din tiparul cultural creștin din România.

Cred că Ministerul Educației ar trebuie să privească cu mai multă atenție aceste tentative de manipulare și persuasiune care apar în spațiul public românesc pe fondul unor ideologii străine de ceea ce reprezintă civilizația și cultura noastră.

Din păcate am sesizat și implicarea Ambasadei Statelor Unite în astfel de evenimente. Pentru mine, societatea americană - o societate creștină, capitalistă, liberă - înseamnă foarte mult și cred că putem învăța de la americani mult mai multe despre capitalism, despre democrație, despre părinții fondatori ai SUA și mai puțin despre transgenderi, mai puțin despre experimente sociale și tot felul de ideologii deconstructiviste apărute în ultimii 40-50 de ani sub forma unor experimente sociale. Așadar, Ministerul Educației trebuie să ia atitudine și să protejeze ceea ce înseamnă libertatea de conștiință, libertatea de valori și capacitatea părinților de a-și educa copiii conform propriilor convingeri și nu conform unor idei radicaliste care văd că se insinuează tot mai des în societatea românească”, a spus Daniel Gheorghe de la tribuna Parlamentului.