ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Daniel Gheorghe susține că permiterea intrării migranților rezultați în urma conflictului ruso-turc din Siria poate fi periculoasă pentru țara noastră, se arată într-un comunicat de presă remis redacției ActiveNews.

În contextul calității de membru al Uniunii Europene a României, țara noastră are obligația de a-și pune proprii cetățeni pe primul loc, afirmă el.

„Turcia a deschis pe 28 februarie frontierele migratorii cu Europa amenințând că va lăsa să treacă un nou aflux de migranți internaționali în cazul în care nu va obține un sprijin activ din partea Uniunii Europene în disputa sa cu Rusia în Siria. Situația este una tensionată, întrucât noua rută va ocoli Balcanii de Vest și va trece prin România și Bulgaria, iar de aici în vestul Europei.

Permiterea accesului unui astfel de flux de migranți din Orientul Mijlociu pe teritoriul țării noastre poate fi riscant, în condițiile în care România dispune de legi și reglementări normative, care trebuie să țină cont de suveranitatea statală, iar granițele să fie atent controlate și întărite în aceste zile până când valul migranților va reprezenta o problemă europeană. 
În calitate de membră a Uniunii Europene, România nu are doar angajamente ci și drepturi, mai ales de a-și pune pe primul loc proprii cetățeni și suveranitatea națională”, declară Daniel Gheorghe.
 
Parlamentarul liberal cere Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne să ia toate măsurile la frontieră, astfel încât migranții ilegali să nu intre în țara noastră, indiferent de presiunile externe.
 
„Favorizarea migranților ilegali prin permiterea unui asemenea flux duce la discriminarea cetățenilor români de pe teritoriul țării noastre. Așadar, cer ca la nivelul Guvernului României și al Ministerului Afacerilor Interne să se ia de urgență toate măsurile necesare care să prevină riscul acestui flux migratoriu. Drept urmare cer autorităților publice de stat ale României să trateze cu maximă responsabilitate dispunând în cel mai scurt timp întărirea tuturor punctelor de frontieră din România, în așa fel încât țara noastră să fie ferită de intrarea migranților ilegali pe teritoriul românesc.

Siguranța cetățenilor români și inviolabilitatea teritoriului național, mai presus de orice posibile presiuni externe!”, a încheiat el.