ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul legii de revizuire a Constituției României, act normativ inițiat prin semnăturile a peste 3 milioane de români cu drept de vot, merge mai departe.
 
După ce a fost adoptat la Camera Deputaților, proiectul trece acum prin procedurile de avizare ale comisiilor Senatului României.
 
În ultima perioadă au apărut mai multe atacuri împotriva acestui demers al Coaliției pentru Familie.

Deputatul Daniel Gheorghe își reafirmă din nou sprijinul pentru acest demers despre care spune că „nu a existat în cei 27 de ani de democrație niciun act civic ori politic mai nobil, mai unitar confesional și moral și de mai mare substanță sub aspectul a ceea ce înseamnă destinul societății românești”.

Acesta atrage atenția că a fost „scos la suprafață tot extremismul celor care în mod fals vorbesc de libertate și drepturi dar ridică sus pumnul înainte drept urmași direcți ai totalitarismului marxist-leninist”.

„Ca deputat al Partidului Național Liberal voi susține până la capăt demersul de modificare a Constituției României. Nu a existat în cei 27 de ani de democrație niciun act civic ori politic mai nobil, mai unitar confesional și moral și de mai mare substanță sub aspectul a ceea ce înseamnă destinul societății românești. Totodată demersul pentru Familie a scos la lumină toată coloana a cincea a neo-marxismului post-gramscian cuibărita prin ONG - uri finanțate dubios, universități ideologizate ori baruri ciudate de prin subsolurile marilor orașe.

Acum vom vedea scos la suprafață tot extremismul celor care în mod fals vorbesc de libertate și drepturi dar ridică sus pumnul înainte drept urmași direcți ai totalitarismului marxist-leninist. Susținerea demersului cetățenesc pentru Familie este adevărata rezistență națională a noastră, a creștinilor de toate confesiunile, în fața celor care vor să regândească lumea după dogme materialist-atee și care vor să lichideze libertatea de expresie și conștiință în numele ideologiei!”, a scris Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.

Proiectul de lege prevede modificarea articolului 48(1) din Constituția României, în sensul în care din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” , se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”