ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultima perioadă, mai mulți „deontologi” promovați zilnic de mass-media au pornit o propagandă împotriva valorilor naționale și culturale ale României.

Deputatul Daniel Gheorghe a analizat aceste evenimente, și dă un exemplu despre cum „a evoca rădăcinile getice și moștenirea Daciei străbune poate fi etichetat drept discurs „naționalist retrograd" ori „ultraconservator" iar unii, mai îndrăzneți te vor face „dacopat" și "antieuropean"”.

Acesta susține că „primul pas spre dictatură și represiune este intoleranța față de libertatea cuvântului”, „indiferent cât de bine este argumentata această cenzură și cât de subtil-intelectuale sunt mișcările de acest gen”.

„Trăim în vremuri în care propaganda, de orice fel, sufocă absolut tot. De exemplu a evoca rădăcinile getice și moștenirea Daciei străbune poate fi etichetat drept discurs „naționalist retrograd" ori „ultraconservator" iar unii, mai îndrăzneți te vor face „dacopat" și "antieuropean". Dacă nu frânăm corectitudinea politică, din fericire marginala și incipientă la noi, dar bine promovată în unele medii universitare ori chiar departamente ale unor instituții publice, poate peste o sută de ani se va vorbi românește doar în șoaptă iar cine va face semnul Sfintei Cruci pe stradă va fi amendat drastic. Primul pas spre dictatură și represiune este intoleranța față de libertatea cuvântului. Indiferent cât de bine este argumentata această cenzură și cât de subtil-intelectuale sunt mișcările de acest gen, corectitudinea politică duce doar la încălcarea libertății și punerea omului într-un țarc al exprimării dirijate și a lipsei de inovație pe care doar aerul libertății o poate motiva!”, a scris desputatul Daniel Gheorghe pe contul său de Facebook.