ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL Daniel Gheorghe consideră că unii dintre ambasadorii prezenți la București s-au comportat în 2017 precum „micii guvernatori de pe vremea Regulamentului Organic și a dublei „protecții” ruso-turce” din secolul XIX.

Reacția sa vine după ce, pe 21 decembrie, o serie de ambasade străine au găsit de cuviință să „atenționeze” Parlamentul României asupra legilor justiției aflate în dezbatere.

Parlamentarul de Ilfov mai spune că România trebuie să-și regândească politica externă și să se orienteze, pe lângă SUA, spre „Marea Britanie, Polonia, Spania și țările din spațiul european de sud-est, începând cu Grecia”.

„În anul 2017, în România, am fost martorii perpetuării unui comportament al unora dintre ambasadorii străini acreditați la București care parcă vine să reproducă pe micii guvernatori de pe vremea Regulamentului Organic și a dublei „protecții” ruso-turce. Este evident că România are datoria de a-și regândi relațiile externe. Pe lângă parteneriatul strategic cu Statele Unite, esențial proiecției externe a României, cred că principalii noștri parteneri din afară ar trebui să fie Marea Britanie, Polonia, Spania și țările din spațiul european de sud-est, începând cu Grecia. În rest, ar fi timpul să nu mai băgăm în seamă toate punctele de vedere ale birocrației de la Bruxelles și să tratăm cu umor și doar atât ideile bizare ale unor personaje dornice de afirmare internațională precum domnul E. Macron. Dacă vrem să contăm trebuie să jucăm ! Cartea României, nu a altora, doar suntem o țară mijlocie pe harta lumii și un neam vechi, nu o societate anonimă de caritate internațională!”, a scris deputatul Partidului Național Liberal.