ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Deputatul PSD, Elena Șarapatin,a spus ieri că Referendumul pentru Familie ar trebui repetat, pentru că timpul necesar informării cetățenilor a fost foarte scurt. 

Mai mult, la un moment dat, Elena Șarapatin s-a scăpat și a spus că membrilor PSD li s-a „interzis” să-și asume politic acest Referendum. Întrebată fiind, de către cine s-a interzis, ea a revenit asupra declarației spunând că „nu s-a exprimat bine”.

„N-am făcut campanie de informare. De ce? pentru că din punct de vedere ni s-a interzis așa ceva. Nu ni s-a interzis, m-am exprimat greșit. Nu trebuia să ne asumăm politic.


Timpul a fost foarte scurt, pentru ca oamenii să fie informați. Populația o să-și dea seama de greșeala pe care au făcut-o cei care n-au fost la referendum.

Din punctul meu de vedere, acest referendum se poate repeta. Se poate repeta odată cu alegerile europarlamentare și ar fi în ordine.

Codul Civil s-ar putea să nu fie suficient pentru ca să nu se legalizeze căsătoriile între persoane de același sex. În viitor, nu se știe când, un cod civil se poate schimba.

PSD-ul nu și-a asumat acest referendum”, a spus ea.