ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Matei Adrian Dobrovie consideră că rezultatul referendumului arată clar că aserțiunile conform cărora a fost „demersul lui Dragnea” sau că era inutil, sunt false. 

De asemenea, deputatul care a demisionat recent din USR,  crede că cei 3,7 milioane de români prezenți la vot au nevoie să fie reprezentați în Parlament de către o construcție care să-și asume explicit valorile creștine.

Iată considerațiile lui Matei Dobrovie:
 

„1. Nu a fost referendumul lui Dragnea, ci Dragnea a omorât referendumul. El a fost cel mai eficient din tabăra #boicot, pentru ca a simulat ca susține și a făcut exact invers în practică. In plus, încercarea sa de a confisca tema sau de a se legitima prin referendum a dus la o reacție de respingere a populației, pe bună dreptate nemulțumită de derapajele PSD-ALDE din ultimii doi ani. Ca și la votul din Camera Deputaților pe revizuirea Constituției, Dragnea a fost absent. S-a confirmat astfel ceea ce am spus mai demult - că PSD nu este un partid conservator, ca la Bruxelles votează rezoluții progresiste anti-viață și anti-familie, iar în țară se prezintă apărătorul familiei tradiționale. Cine s-a bazat pe sprijinul PSD a făcut un calcul greșit. Am mai spus-o și o repet - niciun partid nu trebuie sa confiște o inițiativă cetățenească.

2. Referendumul nu era inutil și pericolul la adresa familiei este real. Cea mai bună dovadă că imediat după ce nu s-a întrunit cvorumul de prezență se împinge puternic parteneriatul civil, o încercare de a crea un substitut pentru căsătorie, de a o înlocui si de a o submina. În prim plan, PSD și alții. Stânga veche și noua stângă neomarxistă își dau mâna în acest demers, după ce au fost în aceeași tabără și cu boicotul.

3. Voința celor 3,7 milioane de români care s-au prezentat la urne si au votat in proporție de 90% DA nu poate fi ignorată. Acești oameni cu valori solide, care nu s-au lăsat intimidați de campania odioasă de manipulări anti-referendum, merită să fie reprezentați de o forță politică care sa-și asume explicit valorile creștin-democrate, care stau și la baza construcției europene”.