ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Matei Dobrovie (PNL) a scris marți pe pagina lui de social media că tentativele de reformare a PSD, în urma eșecului înregistrat la alegerile prezidențiale, este un demers imposibil. Acesta atrage atenția că „PSD nu are nimic de-a face cu creștinismul, cu conservatorismul, ci este un produs al comunismului ateu”, citând totodată un articol pe care l-a scris despre înfrângerea precedentă a social-democraților la prezidențialele din 2014. Articolul de acum 5 ani e la fel de actual și astăzi.

„După înfrângerea usturătoare de la prezidențiale, se vorbește din nou de reformă în PSD. Am scris mai demult despre faptul că PSD se poate reforma doar prin disoluție. Nu are cine să facă reforma și nu exista niciun fel de principii morale la baza acestei construcții.

Ce trebuie înțeles foarte bine este că PSD nu are nimic de-a face cu creștinismul, cu conservatorismul, ci este un produs al comunismului ateu. Dreapta, reprezentată de PNL, trebuie sa recupereze și să-și asume mai puternic discursul creștin-democrat și conservator. Numai așa putem învinge PSD pe termen lung”, a scris deputatul Matei Dobrovie (PNL) marți, pe Facebook.

Acesta a citat un articol publicat în 2014 pe pagina Epochtimes-romania.com, în care făcea o radiografie a greșelilor partidului, care l-au făcut să piardă și la acea dată alegerile prezidențiale.

„Liderii PSD n-au înțeles nimic din înfrângerea usturătoare de la alegerile prezidențiale. Eșecul a fost pus pe seama imaginii și etichetei de partid comunist, al corupților și al baronilor locali. PSD spune că vrea să scape de aceste metehne, dar paradoxal ele sunt singurele care îi definesc identitatea. Fără ele, partidul s-ar destrăma, pentru că n-are alte valori de pus în loc”, scria Matei Dobrovie în 2014 pentru Epochtimes.

Deputatul liberal considera că problema PSD este expirarea crezului cu care acesta a plecat la drum în epoca lui Ion Iliescu și incapacitatea liderilor actuali de a da partidului o nouă direcție și un set de principii, altele decât interesele de afaceri.

„Aici este problema fundamentală. PSD nu are cum să se reformeze pentru că nu are la bază niște principii morale, ci funcționează ca o încrengătură de interese ilicite. Fără o bază morală sănătoasă, orice construcție politică putredă se prăbușește mai devreme sau mai târziu, așa cum s-a prăbușit și Partidul Comunist. Domnilor de la PSD, ați fost răi, nu fraieri, cum zice domnul Ghiță! Iar binele și răul nu pot fi confundate la nesfârșit”, concluziona Matei Dobrovie.

Textul semnat de acesta poate fi citit integral pe pagina Epochtimes-romania.com