ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Matei Dobrovie, spune că deputatul Iulian Bulai și colegul său din USR, Andrei Caramitru, sunt „noii ciocoi comuniști” care „sunt convinși că ei dețin adevărul absolut, că ei au dreptul să judece cine are dreptul să trăiască și cine trebuie să moară”.
 
Într-o declarație postată pe facebook, Matei Dobrovie afirmă că Iulian Bulai se inspiră din metodele comuniștilor chinezi.

„Noii ciocoi comuniști de la USR, Iulian Bulai și Andrei Caramitru, atacă faptul că un om în vârstă de 90 de ani a fost adus cu elicopterul din Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Vina lui principală este că e episcop al Bisericii Ortodoxe Române, astfel încât în opinia lor acesta este privilegiat, ca și cum ar fi singurul bolnav de Covid 19 care este transportat așa. Ce mai contează că medicii au decis așa, că vârsta e înaintată și se află în categoria de mare risc, că nu a luat locul altuia care putea/trebuia transportat cu elicopterul, pro-regresiștii sunt convinși că ei dețin adevărul absolut, că ei au dreptul să judece cine are dreptul să trăiască și cine trebuie să moară. De unde vine asta? Cine sunt noii ciocoi luminați, apostolii urii împotriva Bisericii, care au o agendă programatică în acest sens? Și mai ales de unde se inspiră ei?

Iulian Bulai este un mare admirator al Partidului Comunist Chinez. Într-un interviu pentru Mesagerul de Neamț, acesta laudă deschis regimul comunist din China: „Da, m-au impresionat foarte multe lucruri în China. Din punct de vedere politic, ei au făcut ceva ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria omenirii: au scos 400 de milioane de oameni din sărăcie. Iată, la noi au trecut 27 de ani și abia putem zice că am scăpat de comunism, iar China, în numai 10-15 ani, cu un efort extraordinar și cu o deschidere către Occident formidabilă, a reușit să ajungă la niște performanțe foarte mari. Acolo funcționează o economie de piață, deși e o țară comunistă. Da, dar partidul comunist nu intervine în schimburile economice. Acolo e o stabilitate mult mai mare decât în altă parte, decât la noi, de exemplu. Au alegeri, bineînțeles, dar o dată la 10 ani! Alegeri care se desfășoară printr-un sistem de recomandări interne, e altceva. (…)”

Nu comentez asemenea elucubrații. Totuși așa se explică de unde vin reflexele totalitare, de unde se inspiră”,a scris el.