ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Franței, Emmanuel Macron, subminează securitatea Uniunii Europene și fundamentele NATO prin curtea pe care i-o face Rusiei și președintelui său, Vladimir Putin, spune deputatul PNL, Matei Adrian Dobrovie.
 
Acesta afirmă că Macron calcă pe urmele cuplului american Obama - Clinton și caută să obțină autonomia UE față de SUA și NATO.

„Președintele progresist al Franței, Emmanuel Macron, continuă să submineze securitatea UE și fundamentele NATO, curtându-l pe Vladimir Putin.

Călcând pe urmele lui Barack Obama și Hillary Clinton, autorii dezastruosului reset cu Rusia care evident nu a dat efectele dorite, Macron continuă să promoveze visele sale de mărire privind autonomia strategică a UE, decuplarea de SUA și de NATO și ajungerea la un deal cu Rusia, care să-i dea acesteia un loc central ”într-o nouă arhitectură de securitate a Europei”. Exact ce nu a obținut Dmitri Medvedev ca președinte de la Merkel, prin memorandumul de la Meseberg, speră acum Putin să obțină de la amicul său Macron, un aranjament de securitate european, din care Rusia să facă parte și pe care astfel să-l poată controla”, a declarat parlamentarul român.

Dobrovie afirmă că Franța este în stare să lase flancul estic în mâinile Rusiei pentru a-i face pe plac acesteia. De altfel, Macron se va deplasa curând la Moscova pentru a discuta cu omologul său.

„În loc să pledeze pentru întărirea relației transatlantice, mai necesară azi decât oricând, președintele francez și-a reluat recent declarația că NATO e în moarte cerebrală și continuă să pledeze pentru apropierea UE de Rusia, sub pretextul că astfel se realizează o contrapondere la China. Nu contează pentru el că Rusia nu și-a schimbat deloc modul de a acționa pentru destabilizarea Ucrainei și nu numai, că a anexat Crimeea, că în continuare nu respectă dreptul internațional, nici că statele din Estul Europei sunt îngrijorate pe bună dreptate.

Președintele francez e în stare să lase flancul estic de izbeliște, în fața Rusiei, sub pretextul că nu vrea să împingă Rusia în brațele Chinei. Macron vrea să reia ”dialogul strategic cu Rusia” cu orice preț și să se deplaseze cât mai repede la Moscova. Ca orice progresist și pro-rus veritabil, care pledează pentru „o Europă care se întinde de la Lisabona la Vladivostok”. Muzică pentru urechile lui Vladimir Putin, care-l așteaptă cu brațele deschise la Kremlin pe cel care-i face atât de bine jocul în Europa”, a încheiat deputatul.