Deputatul PNL, Matei Dobrovie, a anunțat că solicită coaliției de guvernământ să deblocheze proiectul extinderii votului prin corespondență, în contextul în care la alegerile europarlamentare s-au înregistrat din nou, cozi, la secțiile de votare din străinătate.

„Pentru ca la următoarele alegeri prezidențiale să nu mai fie cozi imense la secțiile de votare și restrângeri ale dreptului de vot, cer majorității PSD-ALDE să pună de urgență pe ordinea de zi a Comisiilor de administrație și juridică propunerea mea de extindere a votului prin corespondență.


Alegătorul trebuie să-și poată exprima opțiunea de vot, indiferent de locul în care se află în perioada alegerilor. Dacă se adoptă proiectul, vor putea vota la alegerile parlamentare și prezidențiale, prin utilizarea serviciilor poștale, toți românii cu drept de vot aflați în străinătate, precum și alegătorii din țară care știu că nu se vor putea prezenta la urne în ziua votului. Vor fi înlăturate barierele de până acum legate de numărul total insuficient de reprezentanți ai diasporei (doar 4 deputați și 2 senatori) raportat la numărul total al românilor plecați în străinătate.

Pentru românii care trăiesc temporar în străinătate votul reprezintă legătura lor cu comunitatea din care au plecat. De aceea, am propus ca la alegerile parlamentare, românii cu reședința în străinătate și domiciliul în țară să poată vota fie pentru candidații din circumscripția 43 Diaspora, fie pentru circumscripția electorală corespunzătoare adresei de domiciliu din România”, a declarat deputatul.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews