ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL Matei Dobrovie afirmă că evenimentele recente din Statele Unite, ce au urmat morții lui George Floyd, reprezintă „ o tentativă de lovitură de stat a unor forțe anarhiste de stânga disperate că Donald Trump ar putea câștiga un nou mandat”. 

„În SUA vedem o tentativă de lovitură de stat a unor forțe anarhiste de stânga disperate că Donald Trump ar putea câștiga un nou mandat. Uciderea lui George Floyd a fost doar un pretext pentru grupări extremiste de stânga precum Antifa să treacă la violență, jafuri, insurecție armată. Protestele inițiale și nemulțumirile legitime au fost deturnate”, a precizat el.
 
Parlamentarul afirmă că manifestanții distructivi sunt susținuți de Partidul Democrat, în frunte cu fostul președinte Obama și fostul „vice”, Joe Biden.

„Cine susține protestatarii violenți? Democrații, în frunte cu fostul președinte Obama, care vorbește despre o schimbare de mentalitate: „Este foarte important pentru noi să profităm de acest moment care a fost creat, ca societate, ca țară, și să utilizăm asta pentru a avea un impact în cele din urmă”. Care noi? Care impact? Ce a făcut domnul Obama, primul președinte afro-american, pentru combaterea rasismului și a violenței împotriva populației de culoare în timpul celor două mandate ale sale? Nimic, absolut nimic.

Ce a făcut Biden ca fost vicepreședinte, care acum pozează în unificator al națiunii, pentru a rezolva problema - tot nimic. Acum însă ambii aruncă în spatele lui Donald Trump toată polarizarea, ura și divizarea din societatea americană, ceea ce evident este un mare fals. Administrațiile Obama nu au făcut decât să fragilizeze America atât pe plan intern printr-o agendă progresist-extremistă bolnavă, cât și pe plan extern, prin distrugerea credibilității SUA în zone importante precum Orientul Mijlociu (a se vedea de exemplu încălcarea propriei linii roșii stabilite în Siria). De politica dezastruoasă a lui Obama și Hillary Clinton au profitat în primul rând China și Rusia, care acum încearcă evident și ele să alimenteze problemele interne cu care se confruntă SUA.

Stânga americană formată din socialiștii democrați și democrații socialiști ar face orice pentru ca Donald Trump să nu fie reales. Pentru că nu au soluții, nici argumente sau perspective de a câștiga, recurg la violență, tipic pentru marxiști. Nu vor avea însă câștig de cauză”, a conchis Dobrovie.