Comentând incendiul de la Catedrala Notre Dame, deputatul independent Matei Dobrovie a spus imaginea nu este doar a unei simple biserici în flăcări, ci „fundamentul creștin al Europei se mistuie în fumul înecăcios al corectitudinii politice și al așa-zisului progresism”.

El a mai afirmat că statul francez „s-a amăgit cu ideea că proclamarea laicității și excluderea religiei și a creștinismului din spațiul public îl va scuti de abordarea problemei Islamului”.

„Catedrala Notre Dame, un simbol al Franței și al creștinismului, în flăcări. Fundamentul creștin al Europei se mistuie în fumul înecăcios al corectitudinii politice și al așa-zisului progresism. Este o imagine cutremurătoare, în fața căreia cuvintele sunt de prisos.

Din păcate Uniunea Europeană și-a uitat și și-a negat rădăcinile creștine prin faptul că fundamentul creștin a fost lăsat în afara dezbaterilor privind Tratatul Constituțional al UE și ulterior omis în tratatul de la Lisabona. Consecințele se văd astăzi în vestul Europei. Potrivit poliției franceze, 875 de biserici au fost vandalizate anul trecut. De la începutul anului 2019, 12 biserici au fost incendiate, printre care și Biserica Saint-Sulpice din Paris.

Statul francez s-a amăgit cu ideea că proclamarea laicității și excluderea religiei și a creștinismului din spațiul public îl va scuti de abordarea problemei Islamului, ceea ce în mod evident s-a dovedit o eroare. Discursul predominant de integrare, adică asimilare, în societăți tot mai ateiste/seculariste și puternic materialiste și consumiste, nu avea cum să fie atractiv pentru tinerii care caută un sens în viață și care sunt păcăliți ușor de islamiști cu o cauză ucigașă - terorismul, neavând repere. Ce au făcut statele europene pentru a-i câștiga pe aceștia și a împiedica procesele de radicalizare? Nimic.

Lideri precum Merkel și Sarkozy la vremea respectivă au recunoscut răspicat moartea sau eșecul multiculturalismului. Societățile paralele din Occident în care se practică un Islam conservator, atentatele teroriste și problemele de integrare sunt însă doar simptomele problemei de bază – neamestecul și alăturarea unor culturi fără obiective și valori comune și incapacitatea țărilor gazdă de a defini o ”Leitkultur” ”, sună mesajul său.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews