ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef al Tineretului Social Democrat (TSD), deputatul Mihai Sturzu, a trecut cu arme și bagaje în tabăra Partidului România Unită (PRU), a anunțat președintele acestei formațiuni, Bogdan Diaconu.

 „Bine ai venit, Mihai! De astăzi Partidul România Unită mai are un parlamentar. Deputatul (fost PSD de Brasov) Mihai Sturzu s-a înscris în PRU. De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici...îl așteptăm pe VP!”, a scris Bogdan Diaconu pe facebook.

Mihai Sturzu este unul dintre inițiatorii - alături de Remus Cernea, a legii pentru instituirea parteneriatului civil, demers pe care l-a făcut la începutul lunii mai al acestui an. Propunerea lui Cernea mai fusese respinsă de Parlament de către două ori, dar asta nu l-a împiedicat pe Sturzu să i se alăture.

De asemenea, Sturzu s-a făcut remarcat prin poziția agresivă în favoarea introducerii Educației Sexuale în școli. „Tineretul Social Democrat dezavueaza pozitia consilierului Ministrului Educatiei, Romeo-Nicu Mosoiu, pana de curand lider al Asociatiei 'Parinti pentru Ora de Religie', care promoveaza abstinenta sexuala a tinerilor, ca solutie pentru probleme ca aceea a mamelor minore. TSD considera ca un stat laic, contemporan, nu isi poate asuma astfel de deziderate. Acestea risca, mai degraba, sa creeze o ruptura intre stat si sistemul de invatamant, pe de o parte, si beneficiarii acestuia, tinerii, pe de alta”, spunea Sturzu la finalul anului trecut.

Mai mult, acesta se poziționa foarte clar împotriva Bisericii Ortodoxe Române: „Ce le spunem tinerilor despre relația Statului cu Biserica? Sîntem de acord ca Biserica să facă programul Parlamentului? Sîntem de acord ca ora de religie să fie în trunchiul comun, dar educația civică sau educația sexuală nu?” .

Pozițiile lui Sturzu vin în contradicție flagrantă cu doctrina partidului în rândul căruia tocmai a intrat. Astfel, la capitolul 2 al doctrinei PRU, se afirmă negru pe alb: „Național-Democrația își însușește viziunea creștină asupra lumii, așa cum a fost ea păstrată de Biserică prin Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție.

Național-Democrația consideră demersurile explicative materialiste, ateiste – atunci când au fost întreprinse cu sinceritate – drept aventuri ale nefericite ale ființei umane, surse de rătăcire și dezintegrare morală.” 
 
Mai mult, în programul politic pe care Mihai Sturzu ar trebui să-l aplice și să lupte în Parlament, la capitolul 4 se susține familia naturală, protejarea vieții încă de la concepție, dar și alte idei care sunt în opoziție totală cu ce a susținut Mihai Sturzu până acum:
 
„Partidul România Unită respectă și apără demnitatea persoanei umane, sacralitatea vieții, la fel ca și unicitatea și individualitatea ființei umane, înțelegând ca loc optim de manifestare a acestora creuzetul natural al familiei întemeiate pe căsătoria între un bărbat și o femeie.[...]

Familia este o instituție fundamentală, depozitară a moștenirii și memoriei specifice (trecutul) și totodată indispensabilă pentru formularea proiectului de societate (viitorul), spre realizarea binelui comun. Fără o raportare la acest bine comun, există riscul repetării tragismului istoriei recente: regresia spre colectivism (care neagă demnitatea persoanei) sau deriva individualistă (care neagă valorile comunitare).

PRU înțelege că doar familia este locul ideal pentru manifestarea iubirii și a solidarității, asigurând stabilitatea și transferul între generații a ceea ce constituie structura de rezistență a comunității: continuitatea.
Totodată, un străvechi „loc comun” în gândirea socio-politică arată că familia constituie cea mai important instituție pentru forța, stabilitatea și durabilitatea statului.

De aceea, PRU recunoaște rolul primordial al familiei, întemeiată pe căsătoria heterosexuală și monogamă, pentru națiune, societate și civilizație și va acționa întotdeauna pentru protejarea și propășirea ei.
PRU consideră că dreptul la viață și demnitate al oricărei ființe umane trebuie să fie garantat și protejat prin lege începând din momentul concepției. Statul are datoria să recunoască, fără vreo discriminare, dreptul la viață al copilului nenăscut, la egalitate cu cel al tuturor celorlalți oameni.”