ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, salută decizia Poloniei de a respinge cotele obligatorii de migranţi şi crede că România, în sensul apărării vieţii şi libertăţii propriilor cetăţeni, are aceeași obligaţie. 

"Atacul terorist de vineri, 13 noiembrie, nu a zdruncinat doar Franța, un stat care a demonstrat, la nici un an de la tragedia din redacția Charlie Hebdo, că politicile sale de integrare a musulmanilor nu au avut succes. Atacul terorist de vineri a fost un atac îndreptat împotriva Europei. Doi cetățeni români au fost uciși de teroriști, iar România se află în doliu, din nou", afirmă politicianul.
 
Daniel Gheorghe lansează un apel către preşedintele Klaus Iohannis pentru convocarea unei şedinţe extraordinare a CSAT:

"Dincolo de încărcătura emoțională a momentului, nu putem ignora cauzele acestui act terorist fără precedent în istoria recentă a Europei. Iar cauzele sunt culturale, nu sociale. Se vorbește despre teroriștii proveniți din rândurile cetățenilor de mâna a doua ai Parisului. Cu toate acestea, nu sărăcia, ci ideologia i-a unit pe cei vinovați de aceste abominabile gesturi.
Experimentul francez, un produs al ideologiei marxismului cultural, a eşuat, iar refuzul statului gazdă de a impune integrarea socială drept normă obligatorie pentru imigranţi se dovedeşte a fi letal. În mod evident, după ziua de vineri, nu creşterea rolului serviciilor de siguranţă şi a structurilor de securitate este cheia problemei, ci abandonarea corectitudinii politice absurde şi a relativismului moral.

După tragedia de la Charlie Hebdo, statul francez a refuzat să perceapă dezastrul uman drept un semn clar de război al civilizaţiilor şi, în loc să ia măsuri ferme, a dus o politică de tip conciliatorist, precum în 1938-1939, cu reţelele jihadiste.

Acum, cel mai mare adversar al libertăţii şi păcii în Europa este ideologia politică a islamului radical, pentru că ameninţarea terorismului islamist este determinată nu de sărăcie, ci de o falie cultural-identitară care nu se rezolvă prin lozinci, subvenţii de la stat şi ajutoare sociale. Iar păstrarea identităţii democratice şi creştine a Europei este esenţială pentru fiecare cetăţean în parte şi nu poate fi obiect de negociere cu nimic şi în niciun moment.

În consecinţă, salut decizia Poloniei de a respinge cotele obligatorii de migranţi şi cred că România, în sensul apărării vieţii şi libertăţii propriilor cetăţeni are aceeași obligaţie.

Lansez un apel către Președintelui României, Klaus Iohannis, pentru convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care să discute despre oportunitatea redeschiderii subiectului cotelor obligatorii de migranţi, atât în cadrul forurilor deliberative ale României, cât şi la Bruxelles. 

Siguranța cetățenilor români trebuie să conteze mai mult decât orice acord european sau internațional, insuficient de transparent și mult prea controversat."